İktidara yakın gazeteler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" açıklamasını manşetlerine taşıdı. Yandaşlar, sosyal medyaya "ahlak ayarı" yapılacağını savundu

Yandaş gazeteler Erdoğan'ın sosyal medya açıklamasını nasıl gördü?

İktidarın özgürlüklere yönelik saldırıları sürüyor. Son olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından sonra 'Sosyal Medyama Dokunma' etiketi kısa sürede Twitter'ın gündemine yerleşti. Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz" sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü. Erdoğan'ın yasaktan değil kurallar içeren bir düzenlemeden bahsettiği iddia edildi.

Peki, yandaş gazeteler Erdoğan'ın bu sözlerini nasıl gördü?

YENİ ŞAFAK: BU ALÇAKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

İktidarın sözcüsü ve dezenformasyon uzmanı Yeni Şafak gazetesi, "Sosyal medyaya çeki düzen verilecek; Bu alçakların peşini bırakmayız" ifadelerini manşetine taşıdı.

sosyal-medya-751836-1.

SABAH: ALÇAKLARDAN HESAP SORACAĞIZ

İktidarın sözcüsü Sabah gazetesi, "Alçaklardan hesap soracağız" başlığıyla Erdoğan'ın açıklamalarını manşete taşıdı.

yandas-gazeteler-erdogan-in-sosyal-medya-aciklamasini-nasil-gordu-751845-1.

AKŞAM: SOSYAL MEDYA TERÖRÜNE GEÇİT YOK

Akşam gazetesi, "Erdoğan sosyal medyanın yalan ve itibar suikastlerinin merkezi haline gelmesine tepki gösterdi" diyerek, "Sosyal medya terörüne geçit yok" ifadelerine birinci sayfada yer verdi.

sosyal-medya-751837-1.

AYDINLIK: SOSYAL MEDYA GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİK

Cumhur ittifakının fiili destekçilerinden Aydınlıkçılar ise Erdoğan'ın sosyal medyayı kapatma tehtidini "Erdoğan'ın sosyal medya eleştirisi" diyerek birinci sayfaya taşıdı ve geçmiş tarihli manşetlerinden birini ekleyerek "Aydınlık, sosyal medyanın sınır güvenliği kadar önemli olduğuna birçok kez dikkat çekmişti" notunu düştü

sosyal-medya-751838-1.

TÜRKİYE: SOSYAL MEDYAYA AHLAK AYARI

Yandaş Türkiye gazetesi, Erdoğan'ın sözlerini "Sosyal medyaya ahlak ayarı" ifadeleriyle manşetten gördü.

sosyal-medya-751839-1.

YENİ AKİT, 'ÇEKİDÜZEN' DEDİ

Yalan haberleriyle muhalifleri sık sık sosyal medyadan hedef gösteren gerici Yeni Akit gazetesi ise "Sosyal medyaya çekidüzen vereceğiz" ifadelerine birinci sayfada yer verdi.

sosyal-medya-751841-1.

YENİ BİRLİK: SOSYAL MEDYAYA DÜZENLEME

Yeni Birlik gazetesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın izinden giderek, Erdoğan'ın tehditlerini 'düzenleme' olarak manşetine taşıdı.

sosyal-medya-751840-1.