Günlerdir Ayasofya konusunda esip gürleyen hükümetin kontrolündeki gazeteler, AKP’nin Meclis’te Ayasofya’nın ibadete açılması önergesine ret vermesini birinci sayfasında görmedi. Yandaşlar bunun yerine, Erdoğan’ın gündem değiştirme amaçlı sarf ettiği hamasi sözlere yer verdi

Yandaş hiç normalleşmiyor: AKP’nin Ayasofya reddini görmediler

MEDYA SERVİSİ

AKP-MHP iktidarının liderleri Erdoğan ile Bahçeli’nin bir süre önce büyük bir ‘meydan okumayla’ başlattığı Ayasofya’nın ibadete açılması konusu, dün muhalefetin verdiği önergeyle sona erdi.

İYİ Parti tarafından verilen “Ayasofya ibadete açılsın” önergesi, iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedilince, Cumhur İttifakı’nın bu gündemi ülkenin ekonomik ve siyasal problemlerden kaçmak için hazırladığı kesinlik kazandı.

Fakat günlerdir Erdoğan’ın Ayasofya’nın ibadete açılması konusundaki sözlerini manşetlerine taşıyarak esip gürleyen yandaş medyada, Meclis’teki önergeye verilen ret yanıtını birinci sayfasına taşıyan herhangi bir gazete olmadı.

YENİ ŞAFAK ‘İNAT’ ETTİ

Yandaşlar arasında en ilginç davranışı ise Yeni Şafak gazetesi sergiledi. AKP’nin önergeye ret vermesine gözlerini kapayan gazete, “Milletimiz Ayasofya açılsın diyor” manşetiyle çıktı.

Yeni Şafak, önceki gün yapılan AKP MKYK’da Ayasofya’nın statüsünün gündeme geldiğini ve bu yönde bir görüş çıktığını yazdı. Gazeteye göre, iktidar Danıştay’ın 2 Temmuz’daki kararından sonra gerekli adımları atacak.

MHP’ye yakın Türkgün gazetesi de Meclis’teki ret kararıyla ilgilenmeyerek, iktidar sözcülerinin Ayasofya konusunu da dahil Yunanistan’a yönelik yaptığı açıklamaları manşetine taşıdı. Türkgün, “Türkiye’den Yunanistan’a tarihi uyarı: Haddinizi bilin yanlış yapmayız” ifadelerini kullandı.

yandas-hic-normallesmiyor-akp-nin-ayasofya-reddini-gormediler-742161-1.

EKONOMİYE YÖNELDİLER

Sabah, Akşam ve Türkiye gazeteleri ise Ayasofya konusuna hiç değinmeden manşetlerini ekonomiden kurdu.

Sabah, “Son engeller kaldırıldı” manşetiyle, Erdoğan’ın salgın nedeniyle başlatılan sokak kısıtlamalarına son vermesine işaret ederek, “Ekonomik şahlanışın önündeki son engellerin kaldırıldığını” iddia etti.

Türkiye gazetesi de “Erdoğan: 4,5’lik büyümeyle dünya birincisiyiz” üst başlığının altına “Toparlanma hızlı olacak” başlığını attı.

Akşam gazetesi ise “Normalleşmede ikinci aşama” manşetiyle çıkarak, alt başlığında “Başkan Erdoğan, 3 ay sonra yüz yüze yapılan kabine sonrası yeni önlemleri açıkladı. 65 yaş üstüne her gün izin çıktı, 18 yaş altına yasak kalktı” ifadelerini kullandı.