Trabzon Havalimanı pistinde oluşan çatlak onarıldı fakat tartışmalar sürüyor. CHP Trabzon Milletvekili Kaya, çökmenin 25 metrekarelik alanda meydana geldiği ve onarım işi ihalesi alan yandaş şirketin işi taşerona yaptırdığını açıkladı.

Yandaş işi taşerona yaptırmış

HABER MERKEZİ

Bir yıl önce bakımı için 58 milyon TL harcanan Trabzon Havalimanı’nın pistinde meydana gelen çatlak, cuma akşamı üç saat boyunca uçuşların aksamasına neden oldu. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya pistte oluşan çatlakla ilgili yeni gelişmeleri aktardı.

CHP’li Kaya, “Bize yapılan açıklamada alanda çalışmanın yapıldığını ve 25 metrekarelik alandaki çökmenin düzeltildiği bilgisi verildi. Umarım bunun gibi başka kazalarla karşılaşmayız” dedi. Asıl meselenin, havalimanındaki pistin onarım işinin ilgili şirkete ihalesiz verilmesi olduğunu vurgulayan Kaya ihale sürecinin şeffaf yürütülmediğini belirtti.

İKİNCİ PİST ŞART

Makyol İnşaat’ın onarım işinde kendi karını alıp aradan çekildiğini ve pistin onarım işini bir alt taşerona verdiğini ifade eden CHP’li Kaya, "Yapılan iş nasıl bir iş ki bu kadar kısa sürede pistin çökmesine sebep oldu? Yapan firma likayatli bir firma mıydı? İşi bilen bir firma yapsa böyle bir çökme meydana gelir miydi? Milletin kaynakları, kamunun kaynakları böyle yandaşlara peşkeş çekiliyor. İşleri ihalesiz bir biçimde veriliyor ondan sonra bu tür sıkıntılarla karşılaşılıyor” dedi.

Trabzon Havalimanında tek bir pist bulunmasından kaynaklı olarak oluşan çatlağın mağduriyet yarattığına da dikkat çeken Kaya, havalimanında ikinci bir pistin şart olduğunu söyledi.

58 MİLYON TL HARCANDI

Geçen sene uçuş emniyetini tehdit eden eğimlerin düzeltilmesi amacıyla Trabzon Havaliman’nda onarım çalışması başlatılmıştı. Pistteki çalışmalar 5 Mayıs 2020’de başlamış, 1 Haziran 2020 tarihinde tamamlanmış ve havalimanı bu tarihte uçuşa açılmıştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) pist onarım işi için pazarlık usulü (21/B) ile açtığı ihaleyi 29 Nisan 2020 tarihinde ve tam 58 milyon TL’ye beşli çete üyesi Makyol İnşaat’ın aldığı açıklanmıştı.