Koronavirüsten burnuna tereyağı sürerek kurtulmaya çalışan Sabah yazarı Hilal Kaplan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngilizce konuşmasını “Tarzan İngilizcesi” olarak nitelendirdi. Yandaş yazar, İBB Başkanı’na İngilizce konuşmama tavsiyesinde bulundu.

Yandaş Kaplan, İmamoğlu’nun İngilizcesine burun kıvırdı: Tarzanca!

MEDYA SERVİSİ

Sabah gazetesinin Pelikancı ve koronavirüsten burnuna tereyağı sürerek kurtulmaya çalışan yazarı Hilal Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun İngilizce konuştuğu videoyu, İmamoğlu’nun İngilizcesi nedeniyle eleştirdi.

İmamoğlu’nun konuşmasını “Tarzan İngilizcesi” olarak nitelendiren yandaş yazar, ölüm-kalım meselesi olmadıkça İmamoğlu’nun İngilizce konuşmaması gerektiğini savundu. Kaplan ayrıca, İmamoğlu’nun okuduğu metnin berbat olduğunu ileri sürerek, metni yazan kişinin işten kovulması gerektiğini iddia etti.

Kaplan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Danışmanı başkana nasıl kıyak yaparmış, demeyin. Zira İmamoğlu'nun tarzan İngilizcesiyle kabul ettiği ödülü veren kurumun yönetiminde birisi bizzat kendi danışmanı, diğeri CHP danışmanı iki isim var.

Metin bir monologdan ibaret olduğu için İmamoğlu'na "Otoriter rejimde yaşıyorsanız, nasıl önemli büyükşehirleri sadece sandık yoluyla kazandınız? Dahası nasıl özgürce bu kadar sert muhalefet yapıyorsunuz?" diye soran da olamamış sanırım.

Yalnız İmamoğlu'na naçizane tavsiyem ölüm-kalım meselesi olmadıkça İngilizce konuşmaması ve o berbat metni yazan İngilizcesi kıt arkadaşa da yol vermesidir.”