Hükümetin kontrolündeki Türkiye gazetesinin yandaş yazarı Cem Küçük, AKP içinde, “Erdoğan giderse benden hesap sorarlar. Ben CHP’yle, HDP’yle aramı iyi tutayım” diyen siyasetçilerin olduğunu belirtti

Yandaş Küçük, AKP’deki korkuyu yazdı: Benden hesap sorarlar

MEDYA SERVİSİ

İktidar cephesinde toplumsal desteğinin gerilemesi nedeniyle baş gösteren tedirginlik günden güne artarken, bu konu, hükümete yakın yazarlar içinde de tartışılmaya devam ediyor.

AKP’li isimler, yaşanan siyasi erime karşısında birbirlerinin tutumlarını ve davranışlarını eleştirmeye başladı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, siyasi gerilemenin AKP’de yarattığı tedirginliği itiraf eden bir yazı kaleme aldı. Bazı AKP’lilerin, “Erdoğan giderse yarın benden hesap sorarlar” korkusuna kapıldığını dile getiren Küçük, bunun siyasi tartışmalarda “eziklik” olarak ortaya çıktığını belirtti.

Küçük yazısında, “İleride yargılanırım ya da bana hesap sorarlar korkusu var!.. 2023’ü Erdoğan kaybedebilir. En iyisi mi ben CHP’yle, HDP’yle aramı iyi tutayım” diyenler ismi belirsiz bir trolün attığı tweete anında tepki koyması gerektiğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Bu örnekleri, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile evli olan Başak Demirtaş’a yönelik küfür hadisesi üzerinden veren Küçük, ‘Ezik muhafazakârlık ve şartlar değişirse korkusu’ başlıklı yazısında şunları kaydetti:

‘O MAKAMLARI HAK ETMİYORSUNUZ’

“Solcular ve ülkücüler daha ateşli bir geçmişten geldikleri için kavgaya alışkınlar. Muhafazakâr-dindarlar ne yazık ki daha uysallar. “Vur enseme al lokmamı” havasındalar. Bunun son 25 senedeki istisnalarından biri Başkanımız Tayyip Erdoğan.

AK Parti içerisinde herkes böyle değil. AK Parti’yi desteklediğini söyleyen bazı yazarlar da böyle değil. Kendilerine her türlü kötülüğü, yalan haberleri yapmış ODATV çetesini korumaya kalkanları bile gördük. Bunlar hep geçmişin korkuları. “İleride bir gün Erdoğan iktidardan düşerse bize hesap sorarlar” düşüncesinin endişeleri.

Aynı endişe bazı siyasilerde de var. Dün ismi cismi bilinmeyen muhtemelen fake bir hesaptan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a küfredilmiş. Vedat Muti adındaki kişi Başak Hanım’a terbiyesizce sözler söylemiş. Elbette kınayalım. İyi de bir kişi böyle laflar etti diye ülke gündemi bununla iştigal olur mu?

(…) siyasi de olsanız, gazeteci de olsanız ezikseniz o eziklik hep kalıyor. Ha bir de ileride yargılanırım ya da bana hesap sorarlar korkusu var!.. “2023’ü Erdoğan kaybedebilir. En iyisi mi ben CHP’yle, HDP’yle aramı iyi tutayım” diyenler ismi belirsiz bir trolün attığı tweete anında tepki koyması gerektiğini düşünüyor.

(…)

Şunu da görmüş olduk: Ne idüğü belirsiz bir hesaptan edilen tek bir hakaret ülke gündemini belirleyebilirmiş. Bazı AKP’liler de herkesten önce davranıp kınama yarışına girermiş...

Yazık. O makamları hak etmiyorsunuz.”