Yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan rapora göre veliler ve öğretmenler okulların açılması konusunda kaygılı. Sendikanın başkanı Yalçın “Yeterli araştırmaların yapılmadığı ve yeterince etkin politikaların geliştirilemediği görülmektedir” dedi.

Yandaş sendika bile süreçten şikâyetçi

Okulların açılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen çarpıcı bir rapor yayımladı. Rapora göre, velilerin yüzde 70,9’u ve öğretmenlerin yüzde 78,8’i okulların açılması konusunda kaygı duyduğunu açıkladı.

Sendikanın başkanı Ali Yalçın araştırmaya 9 bin 64 öğretmen ve 20 bin 52 velinin katıldığını ifade etti.

Rapor hakkında bilgi veren Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

“Salgın sürecinde öğrencilerin eğitimine yönelik endişelerin Türkiye’de ne kadar tartışıldığına ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda ne kadar etkin politikalar geliştirdiğine bakıldığı zaman, maalesef bu konuda yeterli araştırmaların yapılmadığı ve yeterince etkin politikaların geliştirilemediği görülmektedir. Temel amacımız, devam eden bu süreçle birlikte eğitimdeki aksaklıklara ve temel sorun alanlarına işaret ederek salgın sürecinde okulların daha güvenli şekilde açılmasını sağlama noktasında çözüm önerileri sunmaktır.”

Yalçın, araştırmaya katılan velilerin yüzde 70,9’unun ve öğretmenlerin yüzde 78,8’inin okulların açılması konusunda kaygılarını ifade ettiklerini bildirdi.

Öğrenme kayıplarının bir an önce tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyine uygun telafi eğitimi programı hazırlanması gerektiği görüşünde.

AA