Eğitim Bir-Sen, üyelik çalışmalarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün makam odasına kadar taşıdı. Sendika heyeti, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün makam odasında öğretmenlere üyelik formu imzalattı

Yandaş sendika ‘çıtayı yükseltti’: Makam odasında üyelik yaptılar!

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen, sendikaya üye kazandırma çalışmalarında ‘çıtayı yükseltti.’ Sözleşmeli öğretmenlere, “Üye olun” baskısı yaptığı iddia edilen sendikanın, Diyarbakır Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya’nın odasında üyelik çalışmaları yaptığı ortaya çıktı.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şubesi’nin Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya’nın odasından paylaştığı fotoğrafta, bir öğretmenin önündeki üyelik formu dikkati çekti. Sendika, tepkiler üzerine fotoğrafı kaldırdı.

Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abbas Şahin, “Üye kaybeden Eğitim Bir-Sen, ilçe milli eğitim müdürü üzerinden öğretmenlere mesaj göndermeye çalışıyor” dedi.

ÖĞRETMENLERE BASKI YAPILIYOR

Eğitim Bir-Sen üyelerinin aday öğretmenlere, “Adaylığınızın kalkması için sendikamıza üye olmanız gerekiyor” dediğini öne süren Şahin, güvencesiz koşullarda çalışan öğretmenlerin bu baskıyı dile getiremediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Böyle bir şey yok” diyerek öğretmenlere yapılan baskıyı görmezden geldiğinden söz eden Şahin, “İktidara yakın sendikaların öğretmenler üzerinde baskı kurarak üye yapması normalleşti. Ama ilk defa bir ilçe milli eğitim müdürünün odasında bu iş gerçekleştirildi” dedi.

Şahin, üye kaybeden Eğitim Bir-Sen’in ilçe milli eğitim müdürü üzerinden öğretmenlere mesaj gönderdiğini belirtti. İlçe milli eğitim müdürünün tarafsızlık ilkesine göre hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, “Kulp’ta yaşanan olay, sendikanın içinde yaşanan erimenin önüne geçilmesi ve iktidarın gücünü kullanma çabasıdır. İlçe milli eğitim müdürü bu yaşananlara alet olmamalıdır” diye konuştu.

UTANÇ FOTOĞRAFI

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi:yandas-sendika-citayi-yukseltti-makam-odasinda-uyelik-yaptilar-676797-1.

“Atamalarda mülakat sisteminin getirilmesiyle yönetici görevlendirmelerinde temel kriter, bu fotoğrafı paylaşan sendikaya üye olmak oldu. Kadrolaşma politikaları sonucunda görevlendirilen eğitim kurumu yöneticileri, aynı zamanda bir eğitim ve bilim emekçisi kimliğinden her geçen yıl uzaklaşarak, kendilerini siyasi iktidarın temsilcisi olarak gören uygulamalara da imza attılar. Hem meslektaşlarımız hem de öğrencilerimiz üzerinde bir baskı unsuru haline geldiler.

Sendika yöneticilerinin, tüm eğitimcilere eşit tutum alması gereken bir ilçe milli eğitim müdürünün odasında üye yapma töreni gerçekleştirmesi; mesleğimize, öğrencilerimize, geleceğimize yapılan haksızlığın utanç fotoğrafıdır. Eğitim Sen olarak baskıya, mobbinge uğrayan tüm arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”