AKP dönemi İBB'den ayda 10 milyon lira para aktarıldığı iddia edilen Türk Medya'ya ait Star ve Güneş gazeteleri son baskılarını yaptı

Yandaş Star ve Güneş gazeteleri son baskılarını yaptı

Hükümete yakın Türk Medya Grubu, yeni yılda bazı yayınlarını sonlandırma kararı aldı. Bünyesinde Akşam, Güneş ve Star gazetelerinin yanı sıra 24 TV’yi de bulunduran medya grubu, küçülme kararı aldığı duyurulmuştu. Star ve Güneş gazeteleri kapatıldı. Gazetelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.

Kapanan gazeteler bugünkü son sayılarıyla yayın hayatlarını sonlandırdı. Star gazetesi, “Kağıda veda ediyoruz” derken Güneş gazetesi ise “Güneş gazetesi bugün son kez bayilerde okuruyla buluştu” ifadelerini kullandı.

Star Gazete Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak bugünkü köşesinde gazetenin yeni yol haritasını yazdı. "Türkiye’nin yürüttüğü ‘yeni tip istiklâl mücadelesi'ne" ölümüne katkı verdikleri düşüncesini dile getiren Albayrak, “Bundan sonra günün her anında beraberiz ve bizi böyle daha çok seveceksiniz. Onun için, günlerdir ‘Star’dan kurtuluyoruz’ diye elini ovuşturan şer yelpazesinin hevesi kursağında kalacak. Çünkü Star bitmiyor, yeniden doğuyor” ifadesini kullandı.

Albayrak, “ Özgün içerik, kaliteli haber ve isabetli yorum ihtiva eden mecralar, istismarcıların tasallutundan kurtulacak ve kalitenin; karşılık bulduğu dönem mutlaka başlayacaktır. İşte o zaman, Star gibi habercilik derinliğine ve kültürüne sahip mecralar açık ara önde olacaktır” görüşünü savundu.

İki yandaş gazetenin son baskıları:

yandas-star-ve-gunes-gazeteleri-son-baskilarini-yapti-668946-1.yandas-star-ve-gunes-gazeteleri-son-baskilarini-yapti-668947-1.