Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, koronavirüsün yayılım hızını durdurmak için ‘kapanma’ isteyen bilim insanlarını hedef aldı. Kapanma talep edenlerin ekonomik açıdan rahat olduğunu ima eden yandaş yazar, bilim insanları için, “Elin oğlu aşı buluyor. Bilim insanı mısın mülkü amir misin” ifadelerini kullandı.

Yandaş yazar, ‘kapanma’ talep eden bilim insanlarına çıkıştı: ‘Elin oğlu aşı buluyor’

MEDYA SERVİSİ

Hükümetin kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarlarından Melih Altınok, koronavirüsün yayılma hızını durdurmak amacıyla başta Tabip Odaları ve İBB olmak üzere pek çok kesimin talep ettiği ‘kapanma’ uygulamasına karşı çıktı.

Yazısında “Nasıl olsa maaşları yatıyor. Aybaşında kirasını vereceği iş yerleri, maaşını ödeyecekleri işçileri yok” diyen Altınok, bu süreçte toplum sağlığını korumak için büyük bir çaba gösteren bilim insanlarını ve doktorları da ‘mülki amir gibi davranmakla’ itham ederek “Adama, ‘Biraz bilimsel araştırmalarınızı dinleyelim, elin oğlu aşı buluyor. Bilim insanı mısın mülkü amir misin’ diye sormazlar mı?” yorumunda bulundu.

Altınok ayrıca, sokağa çıkma yasağı konusunda muhalefetin de ‘ellerini ovuşturduğunu’ savunarak, ‘hükümete açık çek verdiğini’ belirtti.

Sabah yazarı Altınok, ‘Kapatacaksın bir ay eve, bak kimse korona oluyor mu!’ başlıklı yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

‘DÖRT BİR KOLDAN BASTIRIYORLAR’

“Dört bir koldan hayatı durdurmak için bastırıyorlar.

Bilim Kurulu üyeleri günlerdir ekranlardan korku pompalıyorlar:

"Keyfi sokağa çıkma" ile ilgili bazı kısıtlamalar gelebilirmiş... "İşi olmayanın sokağa çıkması" şu durum için çok doğru değilmiş.

Ellerinde eve kapanmanın salgının yayılmasını engellediğine dair bilimsel kanıtları yok.

"Yasak kararını hükümet alıyor. Biz sadece tavsiye ediyoruz" diyerek de sert izolasyon tedbirlerinin neden olacağı bireysel ve toplumsal maliyetleri siyasetin üzerine atıyorlar.

Ayrıca bir bilim insanının işi hangi sokağa çıkışın keyfi olduğuna ya da sokakta hangi işin önemli olduğuna karar vermek midir?

(…)

Adama, "Biraz bilimsel araştırmalarınızı dinleyelim, elin oğlu aşı buluyor. Bilim insanı mısın mülkü amir misin” diye sormazlar mı?

Sormazlar. Soramazlar.

Soracak olan medyanın haline bakın. Sabah akşam aynı nakarat.

"Yeni yasak yok mu yeni yasak?" "Hatta iki hafta falan yetmez. Bir ay kapatacaksın milleti içeri, bak kimse bir daha korona olabiliyor mu?"

Ya kapansın tabii...

Nasıl olsa maaşları yatıyor. Aybaşında kirasını vereceği iş yerleri, maaşını ödeyecekleri işçileri yok. Gazeteci oldukları için yasakta da dışarı çıkabiliyorlar. Lüks evleri kapanmaya müsait. Kilerleri de dolu, herkes Luppocu mu?

(…)

Muhalefet zaten ellerini ovuşturuyor.

Bugüne kadar iktidarın memleketin hayrına tek bir icraatına bile "evet" demeyenler, nedense şimdi hükümete açık çek veriyorlar.

Tabipler Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bile "14 gün kapatma dışında seçeneğimiz kalmadı" diyerek olası bir sokağa çıkma yasağında iktidarı destekleyecekleri noktasında uzlaşmış durumdalar.

Hangi dağda kurt öldüyse artık...”