İktidar yanlısı Türkiye gazetesinin yazarlarından Fuat Uğur, fırlayan enflasyona dikkat çektiği yazısında “İçinde bulunduğumuz durum ve alınması gereken acil tedbirler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a DOĞRU biçimde iletilmeli” ifadelerini kullandı. Uğur, çevresindekilerin Erdoğan’ı yanlış bilgilendirdiğini ima etti.

Yandaş yazardan ekonomi uyarısı: İçinde bulunduğumuz durum Erdoğan’a doğru biçimde iletilmeli

MEDYA SERVİSİ

Cem Küçük’ün ardından bir diğer Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da artan gıda fiyatlarını ve tırmanış seyrindeki enflasyonu gündemine aldı.

“Dün gazetemizin iki yazarı Fatih Selek ve Cem Küçük halkın ve özellikle AK Parti seçmeni olan orta ve orta alt tabakanın gelirinin artan gıda fiyatları nedeniyle nasıl eridiğini ve en önemli gündeminin pahalılık olduğunu yazdılar” diyen Uğur, ekonomideki problemlerin arka planına değindi.

Uğur, Türkiye’nin yatırım yapmadığını belirterek, “İş adamlarımız para kazanmayı sevdikleri kadar vatanlarını sevmeyi de bilseler bunu yaparlar” yorumunda bulundu.

“Yüzde 45’i geçen üretici fiyatlarındaki enflasyon (ÜFE) büyük bir risk olarak karşımızda duruyor. AMA ASIL RİSK; BU RİSKİN FARKINA VARAMAMAK!..” diyen Uğur, TL’nin değer kaybı konusunda da eleştiride bulunarak, “Cari açığı azaltacağız diye dövizi başıboş bırakıp enflasyonu azdıran bir yöntemin acıları bunlar. İhracat gelirimizle cari açığı azaltalım derken iç piyasadaki gıda arzını daraltıp enflasyonu azdırıyoruz. Bu da dövizi azdırıyor, böylece bir kısır döngüdür gidiyor” değerlendirmesini yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı’nın çevresi tarafından doğru bilgilendirilmediği iması yapan Fuat Uğur, yazısını şöyle bitirdi:

“İçinde bulunduğumuz durum ve alınması gereken acil tedbirler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a DOĞRU biçimde iletilmeli. Erdoğan devrimci bir liderdir, gereğini yapacaktır.”