Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, “FETÖ’cüleri sosyal medyada tespit etme kriterleri” başlıklı bir yazarı yazarak, iktidara karşı muhalif paylaşımlarda bulunan tüm kesimleri hedef gösterdi.

Yandaş yazardan “FETÖ’cüleri tespit kriterleri”: Atatürk fotoğrafı, LGBT bayrağı, dolar paylaşımları!

MEDYA SERVİSİ

Yandaş gazete Türkiye’nin yazarı Fuat Uğur, bugünkü “FETÖ’cüleri sosyal medyada tespit etme kriterleri” başlıklı yazısında ilginç ifadeler kullandı.

Geçmişte iktidarla ortaklık yapan Fethullahçı örgüte destek verenleri sosyal medyada tespit etmek için ‘ipuçlarını’ derlediğini savunan Uğur, hemen hemen toplumun tüm kesimlerini hedef aldı.

KHK paylaşımları yapanları, Atatürk fotoğrafı kullananları, profilinde LGBT bayrağına yer verenleri ve yandaş olmayan gazeteleri okuyanları “FETÖ’cü” diye hedef gösteren Uğur, “Top sakal, ‘Demokrasi, insan hakları’ zırvalamaları, hapiste hastalanan zavallı (!)mahkûmlar için tahliye talebi, ‘Gün gelecek, devran dönecek’ sayıklamaları, KHK, Dolar kuru (ederleri 1 dolar olduğundan meraklılar) ve Tayyip Erdoğan karşısında geçirdikleri histeri krizleri” şeklinde tarif ettiği davranışların da “FETÖ’cülüğün göstergesi” olduğunu öne sürdü.

Fuat Uğur’un yazısının ilgili bölümü özetle şöyle:

‘YENİ TAKTİK RAKILI MASA’

“İşte Twitter’daki takipçilerimden sosyal medyada FETÖ’cü tespit etme kriterleri:

-Benim anahtarım KHK. Bununla ilgili tweetleri beğenmiş ve paylaşmışsa ve bunu paylaşanlar takibe alınmışsa anlıyorum.

-Atatürk maskesi etiket oldu, ellerini açık ediyor.

-Yeni taktik rakılı masa, lgbt bayrağı veya ateist profil dokunuşları.

-Can Dündar’ı, Emre soytarısını, “Kaç saat oldu?”yu RT etmişlerse kesin FETÖ soytarısıdır.

-Çok basit aslında. Aynı anda Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Tele 1, Halk TV’yi RT eden, kamufle olmak için her kesimden kişiyi takip edip araya beddua sıkıştıran, KHK hikâyeleri paylaşıp bir de “Hepinizi yargılayacağız” diye tehditler savuranların alayı FETÖ’cü. Ama Atatürk profili 1. Şart

-FETÖ’cüye söylenen lafa zıplıyorsa kesin FETÖ’cüdür.

(…)

-Takipleri fazla ama buna karşılık takipçileri yoksa ve Mustafa Kemal fotoğrafı varsa kesin FETÖ’cü. Bir de yabancı isim kullanıyorlar. Buna dikkat.

-Top sakal, “Demokrasi, insan hakları” zırvalamaları, hapiste hastalanan zavallı (!)mahkûmlar için tahliye talebi, “Gün gelecek, devran dönecek” sayıklamaları, KHK, Dolar kuru (ederleri 1 dolar olduğundan meraklılar) ve Tayyip Erdoğan karşısında geçirdikleri histeri krizleri.”