İktidara yakınlığıyla tanınan Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı için Altılı Masa'yı terk eden Akşener'in Cumhur İttifakı'na davet edilmesinin gündeme alınmadığını yazdı. İki noktaya dikkat çeken Selvi, davetin MHP'yi rahatsız edeceği görüşü olduğunu ve ‘saray komplosu’ şeklinde komplo teorilerine neden olmamak için uzak durulduğunu dile getirdi.

Yandaş yazardan kulis bilgisi: Akşener, Cumhur İttifakı’na davet edilecek mi?
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet'in yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı için sert açıklamalarla Altılı Masa'yı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhur İttifakı'na davet edilmesinin söz konusu olup olmadığına yönelik kulis bilgilerini yazdı.

İki noktaya dikkat çeken Selvi'nin aktardığı kulis bilgisine göre, Akşener'in ittifaka davet edilmesi MHP'yi rahatsız edeceği gerekçesiyle gündeme getirilmiyor ve ‘saray komplosu’ şeklinde komplo teorilerine neden olmamak için uzak duruluyor.

Selvi yazısının ilgili bölümünde, şunları kaydetti:

"Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, Akşener’i Cumhur İttifakı’na davet etmişlerdi. Yeni gelişme karşısında İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na davet edilmesi söz konusu mu? Burada iki nokta var. Bir AK Partililer, MHP’yi rahatsız edeceği gerekçesiyle bu konuyu gündemlerine almıyorlar.

İkincisi ise ‘saray komplosu’ şeklinde komplo teorilerine neden olmamak için uzak duruluyor. Bu aşamada İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet etmek gibi bir gündem bulunmuyor. Ama taşlar yerine oturduktan sonra bir çağrı yapmaya gerek duyulursa onu bilemiyorum."

6’LI MASA’YA DAVET EDİLECEK Mİ

Öte yandan Akşener'in yeniden Altılı Masa'ya davet edilmesi konusunda edindiği kulis bilgilerini de Abdulkadir Selvi, şu ifadelere yer verdi:

"Peki İYİ Parti’den gelen sinyallere rağmen 6 Mart Pazartesi günü yapılacak olan toplantıya Meral Akşener davet edilecek mi? Hayır davet edilmeyecek. Çünkü Akşener’in suçlamaları sadece CHP’de değil, 5 partide de rahatsızlığa neden olmuş durumda. CHP kaynakları Akşener’in masaya dönüşünün tek bir şartla olabileceğini söylüyor. O da ‘İYİ Parti Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını kabul ettiğini açıklarsa Akşener yeniden masaya davet edilir’ deniliyor. Ama İYİ Parti cephesinde böyle bir eğilim söz konusu değil. Zaten katılmayacaklarını da açıkladılar."