Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin yazarlarından Fuat Uğur, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasının ‘boş beleş bir tiyatro’ olduğunu savunarak, İmamoğlu’nun kent yönetimiyle İstanbullulara ‘suikast düzenlediğini’ iddia etti.

Yandaş yazardan tuhaf yazı: Asıl suikastı İmamoğlu yapıyor!

MEDYA SERVİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasının yankıları sürerken, hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin yazarlarından Fuat Uğur, konuda tuhaf bir yazı kaleme aldı.

İBB Başkanı’na dönük iddianın ‘boş beleş bir tiyatro’ olduğunu savunan Uğur, İmamoğlu’nun pandemi dönemindeki kent yönetimiyle “İstanbullara suikast düzenlediğini” öne sürdü. Uğur buna gerekçe olarak, ‘otobüs ve metro vagonlarının garajlara çekilmesini’ gösterdi.

Yandaş yazar, Erdoğan’a da ‘müdahale etme’ çağrısında bulunarak, “İstanbullunun sağlığını, yani hayatımızı tehlikeye atarak güvenlik sorunu hâline gelen bir adama daha ne kadar yol vereceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un “Çek Ekrem Abi'me de ordan bol acılı bir suikast!” başlıklı yazısı şöyle:

‘GÜLDÜRÜ SAHNEYE KOYULDU’

“Geldiğimiz yere bakın. Bir boş beleş suikast tiyatrosuyla gündemi meşgul eden bir işgalci var. İstanbul’u gasbeden bir işgalci. Üstelik iki yıldan beri bu güzelim şehre suikast üstüne suikast düzenliyor. Başarısızlığını ve içine düştüğü kötü durumu unutturmak için de böyle bir güldürü sahneye koyduruyor.

Sadece İstanbul değil, İstanbullulara da suikast düzenliyor İmamoğlu. Pandemide yolcu sayısı azaldı diye yüzlerce otobüs ve metro vagonunu garajlara çekerek insanlara balık istifi yolculuk yaptırmak, salgının daha da yayılmasına hizmet değil de nedir? Bunu aylardır sürdürüyor. İstanbul’un salgın merkezi olmasının, yüzlerce İstanbullunun hayatlarını kaybetmesinin mesulü ondan başkası değil.

Tekrar söylüyorum Cumhurbaşkanlığı makamına ve tüm bakanlara.

Ekrem İmamoğlu yüzünden binlerce İstanbullunun hayatını kaybettiğini göremiyor muyuz? Bu bir suikast değil de nedir?

İstanbullunun sağlığını, yani hayatımızı tehlikeye atarak güvenlik sorunu hâline gelen bir adama daha ne kadar yol vereceksiniz?”