Yandaş yazarlar, Millet İttifakı’nın adayını yazma yarışına girdi. 5 ayrı gazeteden 5 yazarı inceleyen medya ombudsmanı Faruk Bildirici, birinciyi konu hakkında 53 yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Sevi olarak belirledi.

Yandaş yazarlar muhalefetin adayını yazma yarışında: Birincilik Selvi’de

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın doğal adayıyken Millet İttifakı’nda cumhurbaşkanlığı adaylığı için henüz net bir isim belirlenmedi. Erdoğan’ın net bir aday olmadığı için zaman zaman muhalefeti hedef almasının yanısıra; bu durum, iktidarın oyun kuramamasına da neden olduğu belirtiliyor.

Söz konusu tartışmalar şiddetlenerek devam ederken Faruk Bildirici’den dikkat çeken bir yazı geldi. Bildirici, yazısında yandaş yazarların muhalefetin adayını yazma yarışına girmesini değerlendirdi.

SELVİ 53 YAZIYLA BİRİNCİ

“İktidar yanlısı gazetelerdeki kulis yazarlarının, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına yoğunlaşmalarını incelemek için Sabah, Hürriyet, Türkiye, Akşam ve Yeni Şafak gazetelerinden birer yazar seçtim. Mahmut Övür, Abdülkadir Selvi, Fuat Uğur, Emin Pazarcı ve Mehmet Acet’in 2021 yılı boyunca bu konuda yazdıkları yazıların listesini çıkardım” diyen Faruk Bildirici, araştırmasının sonucunu şu sözlerle özetledi:

“Gördüğüm kadarıyla, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı hakkındaki yazılar son aylarda iyiden iyiye artmış. Bu konuda en çok yazan isim Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi. Bir yıl içerisinde köşesinde kaleme aldığı 261 yazıdan 53’ü Millet İttifakı’nın adayı hakkında. Selvi’yi, 23 yazıyla Yeni Şafak’tan Mehmet Acet izliyor. Ondan sonra da 15 yazıyla Sabah’tan Mahmut Övür, 12 yazıyla Akşam’dan Emin Pazarcı, 7 yazıyla da Türkiye’den Fuat Uğur geliyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamı için tıklayın.