AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı ortak yayında göçmen sorununa ilişkin, "Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir" dedi. Yandaş gazeteler, Erdoğan'ın bu ifadelerini aynı başlıkla birinci sayfalarına taşıdı.

Yandaşlar tek ses: Erdoğan'ın açıklamalarını aynı başlıkla gördüler!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal D-CNN Türk ortak yayınındaki açıklamalarını birinci sayfalarına taşıyan iktidara yakın gazeteler, aynı başlığı kullandı.

Erdoğan, dün katıldığı canlı yayında göçmenler hakkında, "Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Ülkemizde sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını, bu da söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Taliban ile bunların yaşadığı şu andaki süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da biz bazı çalışmalar yapıyoruz. Nedir? Taliban ile bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Niye? Çünkü bizim bu tür şeylerde eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak, bunlar kontrol altına alınamadığı takdirde bu defa Afganistan'daki barışı, sulhu sağlamamız da mümkün olmaz" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi Afganistan'da bizim adeta soydaşlarımız durumunda olanlar da var. Şimdi bütün bunlarla birlikte bazı adımları atıp yanımıza kimleri alabiliriz, onların çalışmasını yapıyoruz. Ben bununla ilgili olarak da mesela ilgili üst düzey yönetici arkadaşlarımı yurtdışına gönderdim. Aynı şekilde Katar ile bu akşam görüşmem oldu. Burada Taliban'ın attığı adımları nerede durdurabiliriz, nerede sulhe yönelik bir adım atarız? Diplomasi dediğiniz budur. Her şeyi savaşla, askeri olarak halledeceğiz diye bir şey var mı? Yok. Askeriyenin veya savaşın geçerli olduğu yer var ama bir de siyasetin, diplomasinin geçerli olduğu yer var. Benim elim nereye kadar uzanıyorsa veya benim siyaset anlayışım nereye kadar muvaffak olabilecekse orayı bizim başarmamız lazım. Şu anda Afganistan'da bu konumdayız. Afganistan'ı bir kenara itemezsiniz. 35 milyon nüfusu olan bir ülke. Bizim bağlarımızın tarihe dayandığı bir ülke. Bunu bir kenara atmak mümkün değil."

"Bütün bunlarla birlikte herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir" diyen Erdoğan, "Yani bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz adımımızı da ona göre atıyoruz. Ülkemizde sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını, bu da söz konusu değil. Biz bu duvarları boşuna mı yapıyoruz? Bu surları şu anda boşuna mı örüyoruz? Yoğun bir şekilde, üstelik bütün gözetleme kulelerine varıncaya kadar. Yapmakta olduğumuz surlarda bunların hepsi var" ifadelerini kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen 5 gazete, Erdoğan'ın "Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir" açıklamasını aynı başlıkla sayfalarına taşıdı.

Yandaş gazetelerin Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdikleri birinci sayfaları şöyle:

yandaslar-tek-ses-erdogan-in-aciklamalarini-ayni-baslikla-gorduler-909366-1.

yandaslar-tek-ses-erdogan-in-aciklamalarini-ayni-baslikla-gorduler-909367-1.

yandaslar-tek-ses-erdogan-in-aciklamalarini-ayni-baslikla-gorduler-909368-1.yandaslar-tek-ses-erdogan-in-aciklamalarini-ayni-baslikla-gorduler-909369-1.

yandaslar-tek-ses-erdogan-in-aciklamalarini-ayni-baslikla-gorduler-909370-1.