Yeni Şafak’ın biçimsiz üslubuyla tanınan yazarı İbrahim Karagül, ayrımcı sözler sarf eden Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’a sahip çıkmakla kalmadı; Erbaş’ı eleştiren Ankara Barosu’un “İslam düşmanlığı yaptığını” öne sürdü.

Yandaşlar yine ‘zeytinyağı’ gibi: 'İslam düşmanlığı yapıyorlar, yüzlerine tükürün'

Medya Servisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBT+’ları hedef alan ayrımcı ve gerçek dışı sözlerinin ardından başlayan tartışma sürerken, iktidar sözcülerinin ardından yandaş yazarlar da Ali Erbaş’a sahip çıkmak için sıraya girdi.

Yeni Şafak gazetesinin saldırgan ve biçimsiz üslubuyla tanınan yazarı İbrahim Karagül, bugünkü ‘köşe yazısı’nda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı çağdaş hukuk ilkeleri doğrultusunda eleştiren Ankara Barosu’nu hedef aldı.

Karagül, Ali Erbaş’ın skandal sözlerine rağmen ‘zeytinyağı’ gibi üste çıkmaya çalışarak, Ankara Barosu’nu “İslam düşmanlığı yapmakla” suçladı.

“Baro yöneticilerinin avukatlık ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini” savunan yandaş isim, okurlarını avukatlara karşı kışkırtma çabasına da girerek, “Gördüğünüz yerde yüzünüze tükürün” dedi.

İbrahim Karagül’ün ‘yazı’sının bir bölümü şu şekilde:

NEFRET DOLU SATIRLAR

“Bu alçaklar kalkmış İslâm’a, Müslümanlara saldırıyor, küfrediyor. 30 yıldır “Müslüman soykırımı” yapanlar Ankara Barosu’nda mı örgütleniyor? Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslâm’ın

hükümlerini söylemiştir. Bu hem hakkı hem yükümlülüğüdür. Buradan hareketle Erbaş’ı hedef alanlar, aslında İslâm’ı hedef alıyor, bu açıktır. O avukatların, avukatlık ruhsatları da iptal edilmeli. Çünkü onlar bu ülkeyi hak etmiyorlar. Tekrar ediyorum: Ankara Barosu yönetimine, o bildiriyi kaleme alanlara, yayınlayanlara, talimatını verenlere karşı binlerce, yüz binlerce hakaret ve tazminat davaları açın. Bunların hiçbirisi mi olmadı. Sokakta, gördüğünüz yerde, yüzlerine tükürün.