Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, muhafazakâr cenahta AKP’li kadınlara yönelik kullanılan “fahişe” söylemini eleştirerek, “CHP bile bugüne kadar davası için çoluğunu çocuğunu bir kenara atıp sokak sokak koşturan AK Partili kadınlara "Fahişe" benzetmesi yapmadı” dedi. Özışık, "AK Partili kadınlar fahişe ise onların fahişeliğine göz yuman kimdir?" ifadelerini kullandı.

Yandaşlarda ‘fahişe’ tartışması: CHP bile AKP’li kadınlara bunu söylemedi

MEDYA SERVİSİ

İstanbul Sözleşmesi’nin AKP’de yarattığı iç çatışma hali devam ediyor. Hemen her gün, medyadaki iktidar destekçileri bu konu üzerinden birbirlerine cevap yetiştiriyor.

Türkiye gazetesinin yazarı Süleyman Özışık, bugünkü köşe yazısında, iktidar çevrelerinde sözleşmeye sahip çıkan AKP’li kadınlara yönelik sarf edilen söylemleri eleştirdi.

“KADEM'e vuracağım diye AK Partili kadınların neredeyse tamamını "fahişe"ye benzetmek de neyin nesi?” diyen Özışık, ismini anmadan Abdurrahman Dilipak’ı eleştirerek, “CHP bile bugüne kadar davası için çoluğunu çocuğunu bir kenara atıp sokak sokak koşturan AK Partili kadınlara "Fahişe" benzetmesi yapmadı” ifadelerini kullandı.

Özışık ayrıca, Erdoğan’ın Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden çekeceğinden de emin olduğunu belirtti.

Türkiye yazarı Süleyman Özışık’ın “CHP’nin yapamadığı kötülüğü bizimkiler yaptı!” başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘AÇIK AÇIK SÖYLEYİN DE BİZ DE BİLELİM’

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirilemez biri değil. Şahsına her türlü eleştiriyi elbette ki yöneltebilirsiniz. Yanlışları varsa tek tek yazabilirsiniz. Buna başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hiç kimse itiraz edemez.

Ama arkadaş, nice zamandır savaş ilan ettiğiniz, bitirmeye çalıştığınız KADEM üzerinden Erdoğan'a vurmak da neyin nesi? KADEM'e vuracağım diye AK Partili kadınların neredeyse tamamını "fahişe"ye benzetmek de neyin nesi?

Nedir, ne anlatmaya çalışıyorsunuz?

AK Partili kadınlar fahişe ise onların fahişeliğine göz yuman kimdir?

Açık açık söyleyin de bunu biz de bilelim olmaz mı?

(…) CHP bile bugüne kadar davası için çoluğunu çocuğunu bir kenara atıp sokak sokak koşturan AK Partili kadınlara "Fahişe" benzetmesi yapmadı.

Onların yapmadığını siz mi yapacaktınız?

Bir camianın yaşına hürmeten eline eğildiği isimlerin basit, dandik hesaplar üzerinden kendini bu utanç verici hâllere düşürmesi normal midir?

(…) Adımın Süleyman Özışık olduğundan emin olduğum kadar eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi bu sözleşmeden çekecek.

Bunun sinyallerini de veriyor.

Ama sizin derdiniz İstanbul Sözleşmesi değil. Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu KADEM...”

NE OLMUŞTU?

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 30 Temmuz günü yayımlanan yazısında, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara "fahişeler" diyerek hakaret etmişti.

Dilipak, daha sonra "Ben benim gibi düşünmeyenlere öyle bir ifade kullanmadım. Yazımdaki ifade İstanbul Sözleşmesi'ne destek verenlerin fuhşiyata da destek vermiş olmalarından söz ediyorum" demişti.

AKP Kadın Kolları ise Dilipak hakkında, AKP'li kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.