Yandaşların anlatmadığı Altaylı

Politika Servisi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın eski MİT’çi Enver Altaylı’ya ilişkin hazırladığı iddianame, günlerdir kamuoyunun gündeminde. Yandaş medya iddianame üzerinden 15 Temmuz Darbe Girişimi ile muhalefeti özdeşleştirmeye çalışırken, Altaylı’nın kanlı tarihsel rolünü perde arkasında bırakıyor. Altaylı, yandaş medyanın göstermeye çalıştığı gibi sadece “AKP karşıtı” değil; emperyalist politikaları Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında uygulamak için görevli anti-komünist bir CIA personeli. MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’le yakın ilişkileri bulunan, partinin yayın organı olarak kabul edilen Hergün gazetesinin başyazarlığını yapan Altaylı, öğrencilik yıllarından itibaren, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren Türkiye solunun karşısındaki sağ cephelerde yer aldı.

İddianamede eski MİT’çi Enver Altaylı’ya ağır suçlamalar yöneltiliyor. İlgili soruşturmaya Chamatzoglou’nun ifadeleri dolayısıyla dâhil olan Altaylı, “terör örgütü yöneticiliği” ve “siyasi ve askeri casusluk” ile suçlanıyor. Altaylı, Mehmet Barıner’in de aralarında bulunduğu FETÖ üyelerini yurtdışına kaçırmaya çalışıyor, bu sebeple damadı Metin Can Yılmaz ve Alman vatandaşı Ali Serhat Ilıcak ile hareket ediyordu. İddianamede yer alan bilgilere göre, incelenen dijital materyallerde birçok özel ve istihbarı bilgiler ile raporlar; CIA ajanları ve bazı uluslararası kişilerle fotoğrafları ve Türkiye’de askeri darbe ortamı yaratmak için çalışma yürütülmesi gerektiğine dair rapor ve notlar ele geçirildi.

CIA AJANLARIYLA TEMASTA

İddianamede, Enver Altaylı’nın Özbek asıllı CIA’in Ortadoğu Sorumlusu Ruzi Nazar ve CIA’in ülkelerin ABD kontrolüne geçebilmesi adına Strateji Geliştirme Uzmanı Duane Clariddge ile olan ilişkisi de vurgulanıyor.

Enver Altaylı, verdiği ifadede, ABD Başkanı Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı General Michael Flynn ve birkaç Türk bakan ile Fethullah Gülen’in Amerika’dan Türkiye’ye kaçırılması ile ilgili görüştüklerini, bu konunun basında yer alması üzerine Flynn’in görevinden istifa ettiğini söyledi.