Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu İle Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın elektrik enerjisi ihaleleri hiçbir şirket teklif vermediği için teker teker iptal edildi. İhalelere yandaş şirketlerin dahi katılmaması dikkat çekti.

Yandaşların bile katılmadığı ihale: Saray elektrik alamadı!

İsmail ARI

Harcamalarıyla sık sık tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı başkanlıklar 2023 yılı için elektrik enerjisi alımı ihaleleri düzenledi. Ancak hiçbir şirket katılmadığı için ihaleler birer birer iptal edildi.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı ana hizmet binası ve ek hizmet binaları için 2023 yılında ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi için 11 Kasım’da ihale düzenledi. İhalenin “İhaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle” iptal edildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı da 8 Kasım’da elektrik enerjisi ihalesi düzenledi. Bu ihale de aynı gerekçeyle iptal edildi. Yine Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nin 4 Kasım’da düzenlediği ihalenin de aynı şekilde iptal edildiği açıklandı.

YANDAŞLAR DA KATILMADI

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve muhalefetin 'Beşli Çete' olarak nitelendirdiği birçok holdingin aynı zamanda elektrik enerjisi şirketi de bulunuyor. Ancak bu şirketlerin dahi Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği ihalelere katılmaması da dikkat çekti.