ZDF televizyonunun İstanbul büro şefi Jörg Brase, basın kartının uzatıldığını açıkladı. Brase’nin basın kartı bir diğer Alman gazeteci Thomas Seibert ile birlikte yenilenmemiş, gazeteciler Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı. Yandaş basın ise “Bunlar mı gazeteci?” başlıklarıyla söz konusu gazetecilerin “terör örgütleriyle bağlantılı” olduğunu öne süren manşetler atmıştı. Yeni Şafak gazetesi “Erdoğan’ı hedef aldı” başlığıyla gazetecilerin […]

Yandaşların ‘terörist’ dediği Alman gazetecinin basın kartı uzatıldı

ZDF televizyonunun İstanbul büro şefi Jörg Brase, basın kartının uzatıldığını açıkladı.

Brase’nin basın kartı bir diğer Alman gazeteci Thomas Seibert ile birlikte yenilenmemiş, gazeteciler Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı.

Yandaş basın ise “Bunlar mı gazeteci?” başlıklarıyla söz konusu gazetecilerin “terör örgütleriyle bağlantılı” olduğunu öne süren manşetler atmıştı. Yeni Şafak gazetesi “Erdoğan’ı hedef aldı” başlığıyla gazetecilerin “Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü lehinde de propagandalar yaptığını” iddia etti.

Yeni Şafak Brase ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Alman ZDF televizyonunun İstanbul Büro Şefi Jörg Brase, kendi kanalında 2018 Başkanlık Seçimlerinin meşruiyetini tartışmaya açmak için uydurma haberlere imza attı. FETÖ’nün “Yurt dışındaki Erdoğan muhalifleri MİT tarafından kaçırılıp gizli hapishanelerde işkenceden geçiriliyor” algısı yaratmak için aynı anda 8 Avrupa ülkesinde başlattığı kampanyanın Almanya ayağında Brase yer aldı.”

GERİ ADIM ATILDI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise gazetecileri savunmuş, basın kartlarının yenilenmesi gerektiğini söylemişti.

Türkiye Alman Bakanın açıklamasının ardından geri adım attı.
ZDF televizyonunun İstanbul büro şefi Jörg Brase, basın kartının uzatıldığını açıkladı. Brase, önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geri dönecek.