Yandaşlıkta 5. vites: Erdoğan ‘daha fazla hayır işi yap’ dedi, yaptım

Limak İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yönetiminde Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak’ın olduğu TÜRGEV eğitim vakfı için Siirt’te yaptırdığı anaokulunun inşasında bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “daha fazla hayır işi” isteğinin etkili olduğunu söyledi.

Hürriyet’ten Vahap Munyar’a konuşan Özdemir, Pazartesi Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve eşi Emine Erdoğan’ın adının verildiği okulun ilk olmadığını ve bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na 10 okul bağışladığını söyledi.

Başta üçüncü havalimanı konsorsiyumunu kazanmasının ardından çok sayıda önemli ihale de devralan Özdemir, Erdoğan’ın kendisine “Artık 5’inci vitestesin. Bundan sonra daha fazla hayır işi yap” dediğini söyledi.

Özdemir ayrıca okulların bakım ve onarımını da bir ekip oluşturarak üstlendiklerini söyledi.

MEB’İ ÖNEMLİ BİR YÜKTEN KURTARDIK
Bu arada, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında adı sıkça geçen ve özellikle Erdoğan’a yakın işadamlarından milyonlarca bağış almasıyla bilinen TÜRGEV de anaokuluyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Vakfın “Milli Eğitim Bakanlığı’nı önemli bir yükten kurtardığı” belirtilen açıklamada şöyle dendi: “'Devlete Niyet TÜRGEV’e kısmet' başlıklı haber içeriğinde Vakfımız aleyhine artık alışkanlık haline getirildiği üzere bazı yeni iftiralar atılmış ve çok daha vahimi bir vakfın mahremi olan karar defterindeki bir karar hukuka aykırı yoldan elde edilerek ve içeriğinde hukuka aykırılık varmışçasına yayınlanmıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki Limak Holding tarafından inşa edilen ve 4 Mayıs tarihinde açılışı yapılan Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu ile birlikte Siirt’e ve hatta bölgeye kazandırılmış en önemli eğitim hizmetlerinden bir tanesi olmuştur. Bu güzel eseri şehre kazandıran Limak Holding, bu tesisleri vakfımızın işletmesini talep etmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen bu talep doğrultusunda protokol imzalanmıştır. Bu protokolle Vakfımız söz konusu tesisin TÜM GİDERLERİNİ üstlenmiş, hizmette olduğu süre boyunca ortaya çıkacak tüm masrafları ve özellikle devlet parasız yatılı olarak okuyan öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacağını taahhüt etmiştir. Bu şekilde kuruluş amacı, gençlerimizin eğitimini desteklemek olan vakfımız, daha çok ekonomik sıkıntı içerisinde olan ama eğitimine de devam etmeye çalışan kız öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı tüm giderleri de üstlenmiştir.”

İşte TÜRGEV açılışındaki ‘Kuran şovu’nun altında yatanlar: Yaptıklarınız hangi kutsal kitapta yazar?

Kardeşi Egemen’le TÜRGEV’de!