Muğla'da yangınlar devam ederken, YK Enerji Akbelen Ormanı'nda kesim yapmak üzere işçileri ormana gönderdi. Işıkdere mevkiinde yaklaşık 100 ağaç kesildi. Köylüler, işçilere engel olarak kesimi durdurdu.

Yangın devam ederken Akbelen'de 100 ağaç kesildi: Köylüler nöbet tutuyor

Osman ÇAKLI

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı termik santrale kömür temini için kesilmek isteniyor. İkizköylüler devam eden yangınlara rağmen ormandaki nöbeti devam ettiriyordu. Işıkdere bölgesinde bölgesine gelen kesim işçileri, yaklaşık 100 ağacı kesti. Köylüler iş makinelerinin önüne yatarak kesimi önledi.

AKBELEN İÇİN SABOTAJ TEHDİTLERİ ALIYORLARDI

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin ortasında kalan Akbelen Ormanı'nda kömür madeni açılmak isteniyor. İkizköylüler, doğal yaşamın, geçim kaynaklarının kaybolmaması için OGM yetkilileri hakkında çok kez suç duyurusunda bulunmuş, ormanın satılmasına karşı da dava açmıştı. Hukuki süreç devam ederken, ormana özellikle sokağa çıkma yasaklarında, resmi tatillerde kesim işçisi gönderilerek ağaçlar kesilmeye çalışılmıştı. Her seferinde kesime engel olan köylüler, haftalardır ormanda nöbet tutuyor. 28 Temmuz'da başlayan yangınların ardından sabotaj tehditleri aldıklarını ifade eden bölge sakinleri, ormanda 24 saat nöbete devam etti.

KÖYLÜLER KESİMİ DURDURDU

İş makinelerinin önünde oturma eylemine başlayan İkizköylüler, kesime engel oldu. BirGün'e konuşan İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel, kesim işçilerinin YK Enerji tarafından gönderildiğini belirterek, şu anda suç duyurusunda bulunmak üzere jandarma karakoluna gittiklerini ifade etti.

Yangınlar devam ederken kesim yapılmak istenmesini fırsatçılık olarak değerlendiren Gümüşel, her ihtimale karşı alanda nöbete devam edeceklerini dile getirdi.

Kesim için gelen işçiler ise yangını önlemek için kesim yapacaklarını zannettikleri için ormana geldiklerini belirterek, "termik santrale yaklaşan yangını önlemek adına kesim yapacaktık" dedi. Köylüler ile işçiler arasında yaşanan tartışmadan sonra kesim işçileri ormanı terk etti.