Orman yangınlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Menteşe’de alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için mahallelerde ağaçlar kesildi. İlk incelemelere göre ise Muğla’da 55 bin hektar alan zarar gördü.

Yangınla birlikte gelecek kül oldu

HABER MERKEZİ

Orman yangınlarında onuncu güne girildi. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre 28 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında ülke genelinde 187 orman yangını çıkarken, bunlardan 15'ini kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Antalya, Isparta, Muğla, Aydın ve Denizli'de devam eden yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangınlar, Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında devam ediyor. Manavgat'ın Beydiğin Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını ise İbradı ilçesi sınırlarında dün de devam etti. Katrancı, Belbaşı ve Gölcük mevkilerinde yer alan ormanlık alanda ilerlen yangın, yılkı atlarının bulunduğu Eynif Ovası'nı çevreleyen dağlara ulaştı.


Alevler Muğla'nın Menteşe ilçesine 8 kilometre kadar yaklaşması üzerine Menteşe Kaymakamlığı koordinasyonunda kriz masası oluşturuldu. Alınan kararla ilçenin Kozağaç ve Şenyayla mahallelerinin tahliyesine karar verildi. Alevlerin yerleşim yerlerine girmesini engellemek amacıyla Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesildi.

55 BİN HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları, 6'ncı günde Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yoğunlaştı. Marmaris’te dün sabah 4 mahalledeki yangın kısmen kontrol altına alındı. Bodrum ilçesi Mumcular bölgesinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı. Yangının zanlıların arabadan attıkları sigara izmariti nedeniyle çıktığı belirlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangında şimdiye kadar 55 bin 221 hektar alanın yandığını açıkladı. Denizli’de son 3 gündür yaşanan ve tamamen söndürülen 5 orman yangının ardından, Honaz ilçesindeki ormanlık alanda yeni bir yangın başladı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.