Yapı Kredi Bankası'nda mobbing eylemi

Plaza Eylem Platformu, Yapı Kredi Bankası’nda çalışan bir personelin mobbinge maruz kaldığını ve bayılarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Platform bugün bankanın Kadıköy şubesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Bir süre önce ise aynı müdürün mobbingine maruz kalan ve hakaretlerine dayanamayan bir arkadaşımız müşterilerin ve çalışma arkadaşlarının gözü önünde bayıldı, hastaneye kaldırıldı” denildi.

'Yapı Kredi’de kurumsallaşan mobbing olmuştur'

Bankada bayılan personelle ilgili bilgi verilen açıklamada, ”Bir süre önce aynı müdürün mobbingine maruz kalan ve hakaretlerine dayanamayan bir arkadaşımız müşterilerin ve çalışma arkadaşlarının gözü önünde bayıldı hastaneye kaldırıldı. Bu noktadan sonra mobbingin gerçek nedeninin Yapı Kredi’nin yönetim stratejisi olduğu açığa çıkmıştır. Yapı Kredi, mobbingi bir yönetim stratejisi olarak görmekte ve ödüllendirmekte. Yapı Kredi’de kurumsallaşan mobbing olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

yapi-kredi-bankasi-nda-mobbing-eylemi-524773-1.

Açıklamanın devamında, “Finans sektöründe örgütsüz ve güçsüz bırakılmış çalışanlara pervasızca ‘hadi hadi sistemi’ sadece çalışan arkadaşlarımızın sağlığını bozmakla kalmadı, sağlıksız bir yönetim yapısı ve sağlıksız yöneticiler üretti” diyen Oflaz son olarak şunları söyledi: “Çalışma düzeni zihnimizi, benliğimizi ve bedenimizi tahrip etmiştir. Bu düzenden kazanç devşiren, çalışma acısını gelire çeviren işletmelerin utanması yoktur. Nadide Kısa’nın ölümü gibi arkadaşımızın yaşadığı bu sağlık sorunu da bizim için sis çanıdır. Daha çok satışın bedelini sağlığımızla, canımızla ödemeyeceğiz. Yalnız kalmayacağız, birbirimizi yalnız bırakmayacağız. Arkadaşımızın davası bizim de davamız, takipçisi olacağız.” denildi.

yapi-kredi-bankasi-nda-mobbing-eylemi-524775-1.