Yapı Kredi Bankasına protesto

Esra Fakıbaba

Plaza Eylem Platformu, Yapı Kredi Bankası İstanbul Kadıköy Altıyol şubesinde mobbinge uğrayan bir çalışanın bayılarak hastaneye kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yapı Kredi Bankası’nda bir yıl önce aynı müdürün mobbingine maruz kalan Nadide Kısa, beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmişti. 24 Ekim’de bayılan ve Kısa’nın ölümünün ardından adı geçen müdürün sorumlu olduğu Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası tarafından doğrulandı. Plaza Eylem Platformu’ndan Melis Oflaz, mobbingin gerçek nedeninin Yapı Kredi’nin yönetim stratejisi olduğunu öne sürdü.

Ayrıca Plaza Eylem Platformu’ndan Oflaz, “Finans sektöründe örgütsüz ve güçsüz bırakılmış çalışanlara pervasızca uygulanan ‘hadi hadi sistemi’, sadece çalışan arkadaşlarımızın sağlığını bozmakla kalmamış, sağlıksız bir yönetim yapısı ve sağlıksız yöneticiler üretmiştir. Çalışma düzeni zihnimizi, benliğimizi ve bedenimizi tahrip etmiştir. Bu düzenden kazanç devşiren, çalışma acısını gelire çeviren işletmelerin utanması yoktur” sözlerini ekledi. Oflaz, şirketlerde mobbingin kurumsallaşmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.