İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Haluk Tolga İlhan'a iki soruşturma birden açtı.

Yapılmayan konsere soruşturma!

Haluk Tolga İlhan’a İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından iki soruşturma birden açıldı. İlhan’a açılan soruşturmanın ilki vermediği bir konser yüzünden! İlhan, 9 Aralık’ta tutuklu yazarlar Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan ile tutuklu tüm gazeteciler için Bakırköy Cezaevinin önünde sürdürülen dayanışma nöbetinde mini bir müzik dinletisi verecekti. Planlanan bu etkinlik gerçekleştirilemedi. Etkinlik öncesinde çeşitli gazetelerde haberi yer aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bu haberden yola çıkarak gerçekleşmeyen konser için İlhan hakkında “müdürlüğün izni olmadan etkinliklere katılıyor” gerekçesiyle soruşturma açtı.

‘OPERA VE BALE MÜDÜRLÜĞÜ MOBBİNG UYGULUYOR’

Evrensel'in haberine göre, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün açtığı ikinci soruşturma ise “görevli olduğu halde konser salonda bulunmadığı” gerekçesiyle açıldı. Bu yıl Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası’nda düzenlenen Ernani konserinde görevli olan sanatçı konser esnasında tansiyonu yükseldiği için revire gitti. Sahne yetkililerine hastalandığını ve revire gideceğini söyledi. Revirde tedavi gören İlhan konser esnasında salona geri dönemedi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü açtığı soruşturma öncesinde İlhan’dan bu konuya dair bilgi almadığı için “görevli olduğu halde konser salonnda bulunmadığı” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturmada o gün görevli olan sahne yetkilileri ise İlhan’ın hastalanıp revire gittiğine dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Haluk Tolga İlhan’ın basın danışmanı Duygu Cankılıç, sanatçının muhalif kimliğinden dolayı düzenlenmeyen konsere soruşturma açan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün sanatçıya mobbing uyguladığını söyledi.