“Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika” adlı sinema filmi emekçileri işten çıkarıldı.  “Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika”nın kostüm tasarımcısı Hale İşsever...

“Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika” adlı sinema filmi emekçileri işten çıkarıldı.  “Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika”nın kostüm tasarımcısı Hale İşsever çalışma saatlerinin uzunluğuna ve kendilerine mesai ücreti ödenmemesine itiraz ettiği gerekçesiyle asistanları ile birlikte işten çıkarıldı. Bu arada Murat Aslan’ın yazıp, yönettiği Sinema filmi “Türkler Çıldırmış Olmalı: Afrika”nın Kostüm tasarımcısı Hale İşsever’e destek veren, Makyöz Arzu Yurter de iki asistanıyla birlikte bu işten çıkarmadan payını aldı.
Avşar Film yetkililerinin sinema emekçilerine “işten çıkarılmanız bizim tercihimiz” değil dediği kaydedilirken MassMedia şirketi yetkililerinin işten çıkarılan sinema emekçilerine "Son ana kadar işten çıkarılmanızı engellemek için elimizden geleni yaptık  " dedikleri belirtiliyor.  Hale İşsever ise ekibiyle birlikte uğradıkları haksızlığa karşı mücadele edeceklerini söyledi.