İskenderun Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanı Ali Mutlu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Sabah 7.30’a kadar ilçeye neredeyse hiç yardım gelmedi. Enkaz altında kalanların yardım çığlıklarını dinledik. 7.30’dan sonra ilçeye ekipler gelmeye başladı ve yoğun bir çalışmaya başladılar" dedi.

"Yardım çığlıkları duyuyoruz, 07.30'a kadar yardım gelmedi"
Fotoğraf: İHA

HABER MERKEZİ

Türkiye'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. En az 284 kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina da yıkıldı.

Hatay’ın İskenderun ilçesi de depremden en fazla etkilenen bölgelerden biri.

İskenderun Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanı Ali Mutlu, BirGün’e yaptığı açıklama ilçedeki hasarın çok büyük olduğunu belirtti. Mutlu ilçedeki son durumu şöyle anlattı:

“İskenderun’da onlarca bina yıkılmış durumda. Benim de iki yeğenim enkaz altında, onların olduğu binada kurtarma çalışmalarına başlanamadı bile. Enkaz altındaki insanların yardım çığlıklarını duyuyoruz. İlçede en büyük hasar Mustafa Kemal Mahallesi’nde. Mahallede özellikle eski binalar yerle bir olmuş durumda. Sahil bandında büyük bir apartman yıkılmış durumda. Sabahtan beri ilçedeki duruma bakmak için mahallelere ulaşmaya çalışıyorum.
Sabah 7.30’a kadar ilçeye neredeyse hiç yardım gelmedi. Enkaz altında kalanların yardım çığlıklarını dinledik. 7.30’dan sonra ilçeye ekipler gelmeye başladı ve yoğun bir çalışmaya başladılar. Sadece bir cadde üzerinde yan yana olan 15 bina yıkılmış halde. Çok büyük hasar var ama devletin gücü burada yetersiz maalesef.”