İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, TÜRGEV’le ilgili eleştirel haberler nedeniyle 27 haber linkine erişim engeli getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda TÜRGEV’e yönelik eleştirileri dile getirdiği konuşmasıyla ilgili habere erişim engeli getirilen  CHP’li Murat Emir, “Bu karar, TÜRGEV’in, kamu kaynaklarını bizzat kamu görevlilerinin teşvikiyle ‘Götürmesine’ ses çıkarmayanların, bunun söylenmesine ve duyulmasını yasaklama çabasıdır” dedi

Yargı kararıyla TÜRGEV’e  koruma kalkanı

Ankara / Birgün

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan ile Esra Albayrak’ın kurucu ve yönetim kademesinde bulunduğu TÜRGEV’e ilişkin internet haber siteleri ile sosyal medyada yer alan eleştirel haberlere yargı kararıyla erişim engeli getiriliyor.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, TÜRGEV’in avukatı aracılığıyla, internet ortamından vakıfla ilgili eleştirel haberlerin çıkarılması talebiyle yaptığı başvuruyu karara bağlayarak 27 haber linkine erişim engeli konulması kararı aldı.

Erişim engeli konulan linkler arasında BirGün’ün internet sitesinde yayınlanan “TÜRGEV’İ denetlemek soruşturma sebebi” haberi de yer alıyor. Mahkeme, Sözcü, T24, haber.sol, internet sitelerinde TÜRGEV’le ilgili olarak farklı tarihlerde yer alan haberlere de erişim engeli getirdi.

“Sevda Tepesi” peşkeşi haberine de erişim engeli

Erişimi engellenen haberler arasında CHP Genel Başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015 yılı Aralık ayındaki, TÜRGEV’e bağış karşılığı Suudi Arabistan kraliyet ailesine İstanbul’daki Sevda Tepesi’nde imar izni verilmesine ilişkin açıklaması da yer alıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşmayla ilgili habere de erişim engeli getirilen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, mahkemenin aldığı kararla, “adeta TÜRGEV’e kalkan olduğunu” belirtti.

Erişimi engellenen habere konu konuşmasında üniversiteli gençlerin “yurt” sorununa dikkat çektiğini belirten Emir, “Peki, bu çocuklarımızı nereye yönlendiriyoruz dersiniz? Bu çocuklarımızı biz tarikat yurtlarına ve özel yurtlara yönlendiriyoruz. Tabii, tarikat yurtları deyince TÜRGEV'den bahsetmeden olmaz. TÜRGEV, biliyorsunuz, geniş kamu olanaklarıyla belediyelerin, illerin bu vakfa kaynaklarını, arsalarını peşkeş çekmesiyle büyümüş bir vakıftır. Bu vakfın en önemli özelliğinin de Yönetim Kurulundaki kişinin Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan olduğunu hepimiz biliyoruz. TÜRGEV'in, yeni ismiyle ‘götürgev’in nasıl bağışlarla -hatta biliyorsunuz, gündeme geldi- Suudi Kralının bağışlarıyla zenginleştiğini ortaya koymuştuk” dediğini anımsattı.

TÜRGEV gerçeğini dünya alem biliyor

Bu sözlerinin mahkeme tarafından TÜRGEV’in “kişilik haklarının ihlali” olarak görüldüğünü ve açıklamalarının yer aldığı haber sitesindeki linkin engellendiğini belirten Murat Emir, şunları kaydetti:

“Bu karar, TÜRGEV’in, kamu kaynaklarını bizzat kamu görevlilerinin teşvikiyle ‘Götürmesine’ ses çıkarmayanların, bunun söylenmesine ve duyulmasını yasaklama çabasıdır. Kurdukları ‘yasakçı’ düzen uğruna her değeri yok edecek kadar gözü dönmüş bu iktidarın elinde hukuk, ne yazık ki hukuksuzluğun temeli yapılmıştır.

Buradan başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm TÜRGEV’in hamilerine bir tavsiyem olacak: Siz ne kadar yasaklasanız, duyulmasını engellemeye çalışsanız da TÜRGEV’e ilişkin gerçekleri dünya âlem biliyor. Çok çok sevdiğiniz TÜRGEV için böyle mahkeme kararlarıyla uğraşmayı bırakın, bir Koruma Kanunu çıkartın, siz de mahkemelerde bu eziyetten kurtulsun.”