Halk TV ve TELE 1’e verdiği ekran karartma cezasının durdurulmasıyla birlikte RTÜK’ün yanlı kararları yeniden tartışılmaya başlandı. Üst Kurul Üyesi Taşcı, mahkemelerin RTÜK’e çok açık mesaj verdiğini söyledi.

Yargı, RTÜK’ü durduruyor

Hüseyin Şimşek

Muhalif televizyon kanallarının ekranlarını karartan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) cezaları yargı tarafından durduruldu.

Üst Kurul Üyesi İlhan Taşçı, kararların oy birliği ile alınmasının önemine dikkat çekerek yargının, RTÜK’e kararlarıyla ilgili mesaj verdiğini ifade etti.


DİKKATLİ OLMAK ZORUNDALAR

Ankara 7’nci, 4’üncü ve 23’üncü İdare Mahkemeleri, RTÜK’ün Halk TV ve TELE 1 için verdiği ‘beşer gün yayın durdurma’ kararına yapılan itirazları haklı gördü. Mahkemeler, oy birliği ile verdikleri kararlarla ‘basın özgürlüğü’ hatırlatması yaptı.

Yandaş kanallardaki küfür, hakaret ve şiddet görüntülerine ceza vermek yerine muhalif kanallardaki siyasi eleştirileri cezalandıran RTÜK’ün bundan böyle daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı, “Engellenemeyeceklerini düşünerek karar verenlerin bundan böyle daha dikkatli olması gerekiyor. Verilen her hukuksuz karar için yargısal mücadelemizi sürdüreceğiz. Muhalif televizyon kanallarında yapılan siyasi eleştiriler, her koşulda cezalandırılıyor. Bu durumun yargı tarafından da fark edilmesi, bizim için sevindiricidir” diye konuştu.