Aydın Kızılcaköy’de yapılmak istenen jeotermal santralı (JES) projesi için verilen ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu’ kararını ikinci kez iptaline ilişkin mahkeme kararı kesinleşti. Karar, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Yargı son kararını verdi: Kızılcaköy direnişi kazandı!

BİRGÜN EGE

Aydın Kızılcaköy’de yapılmak istenen jeotermal santralı (JES) projesine karşı bölge halkının 2018 yılından beri sürdürdüğü mücadele kazanımla sonuçlandı.

Aydın’nın İncirliova ve Efeler ilçeleri ile Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova köylerini kapsayan alanda kurulması planlanan Sarı Zeybek Jeotermal Enerji Santralı projesi için verilen ‘çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu’ kararına karşı bölge halkı ve Efeler Belediyesi tarafından açılan davayı Aydın 1. İdare Mahkemesi, ikinci kez iptal ederek kararı kesinleştirdi.

Yargı yolunun sona erdiği dava neticesinde bölge halkının kazandığı hukuk zaferiyle bölgeye zarar verecek JES’lerin yapımının önüne geçildi.

"KAZANDIK"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Her zaman söylediğimiz gibi, biz jeotermalden elektrik üretimine karşı değiliz ama vahşice üretilmesine karşıyız. İnsanlara, hayvanlara, bitkilere, tüm canlı yaşamına zarar verecek şekilde uygulamalar yapılmasını istemiyoruz. Buna karşı hukuki zeminde hakkımızı aradık ve kazandık. Mahkeme nihaî kararı vererek davayı sonuca bağladı. Hukuk zaferimiz hayat hakkını sonuna kadar savunan halkımıza hayırlı olsun” dedi.