Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşatılması yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından görevinden alınan eski İzmir Karşıyaka Hâkimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’ın açığa alınma süresi uzatıldı. HSK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pehlivan, "Uygulama tam bir hukuksuzluk örneği” dedi.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Pehlivan'ın açığa alınma süresi uzatıldı: Kararın gerekçesi yok

HABER MERKEZİ

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırılan eski İzmir Karşıyaka Hâkimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’nın açığa alınma süresi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla 2 ay daha uzatıldı.

Ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşatılması yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından görevinden alınan Pehlivan’ın açığa alınma süresinin uzatıldığını eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ duyurdu.

Söz konusu uygulamanın fiili olarak görevden alma olduğunu belirten Karadağ’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde: “Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’ın açığa alma süresini 2 ay uzatmışlar. Bu fiili azildir. Hukuken kabul edilemez. Muhalif Genel Başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları, yargıçlar azlin sujeleri, azledenler ise birer obje."

HUKUKSUZLUK ÖRNEĞİ

HSK kararını BirGün’e değerlendiren Pehlivan, kararın hiçbir gerekçesinin olmadığına dikkat çekti. HDK’nin gönderdiği yazıda yalnızca bir kanun maddesine değinildiğini aktaran Pehlivan, “Bu kararın alınmasının gerekçesini soracağım. Hakkımda ilk kez açığa alınma kararı verildiğinde de sormuştum ancak cevap alamamıştım. Uygulama tam bir hukuksuzluk örneği” dedi.

3 aydır hakkındaki incelemenin devam ettiğini hatırlatan Pehlivan, “3 ay boyunca bir şey bulamamışlar, 2 ay daha ne arayacaklarını merak ediyorum. Sadece kanun maddesindeki bir ibareyi yazarak gerekçesi olmayan bu karar verilemez” diye konuştu.