Eski hakim Mustafa Karadağ hakkında yargıya Pelikan müdahalesiyle ilgili sözleri nedeniyle dava açıldı. Karadağ'ın 2 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapsi istendi

Yargıçlar Sendikası eski başkanı Karadağ'a 'Pelikan' davası

Yargıçlar Sendikası eski başkanı, Avukat Mustafa Karadağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yönelik “…Pelikan grubu avukatı gölge başsavcı gibi çalışıyor. Başsavcı ile istişare ediliyor, eski Sovyetlerdeki siyasi komiser gibi, onun oluru olmadan Başsavcı hiçbir şey yapamıyor…” sözleri nedeniyle “kamu görevlisine alenen hakaret ve iftira” suçundan dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, Karadağ hakkında 2 yıl 2 aydan 6 yıl 4 ay’a kadar hapis cezası isteniyor.

Karadağ hakkında açılan davaya delil olan sözleri Gazeteci Yavuz Oğhan’ın Youtube kanalında yayınlanan “bidebunuizle” adlı programında sarf edildi. İddianamede Avukat Karadağ’ın, programda dile getirdiği iddialarla ilgili bilgi vermesi için talimatla ifadesine başvurulduğu görüldü.

"PELİKAN GRUBU NEDİR?"

Karadağ’a şu sorular yöneltildi;

* Beyanınızda bahsettiğiniz Pelikan Grubu nedir?

* Temsilci olarak bahsettiğiniz kişi kimdir?

*Temsilci olarak bahsettiğiniz kişinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının odasının yanında tahsis edilmiş bir odası olduğunu belirtmektesiniz. Söz konusu odanın varlığına ve nerede olduğuna dair somut olarak bildiklerinizi ve gördüklerinizi açıklayınız. Bu iddianızın kaynağı ve delili nedir?

* Bahsettiğiniz söz konusu odanın bulunduğu kata çıkmanızın yasaklandığını belirtmektesiniz. Ne zaman ve kim tarafından o kata çıkmanızın yasaklandığını açıklayınız.

* Pelikan Grubunun avukatının gölge başsavcı olarak çalıştığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile istişare ettiği, onun oluru olmadan Başsavcının hiçbir şey yapamadığı iddiasında bulunmaktasınız. Somut olarak istişare edilen bir konu, istişare edilen yer, istişare zamanı gibi hususlarda bildikleriniz nelerdir?”

Karadağ, Pelikan olarak adlandırılan grubun kimlerden oluştuğu bilmediğini, daha önce bazı siyasi kişilerin bu grubun varlığından söz ettiklerini belirlerek “HSK Genel Sekreteri ile Teftiş Kurulu Başkanının istifası buna bağlandı. Ayrıca İstanbul Adliyesinde Başsavcılık katına çıkmanın yasak olduğunu adliyede çalışan herkes biliyor. O kata özel izin ile giriliyor. Pelikan Grubunun yargıya müdahalesi hususu sosyal medyada konuşuluyor," dedi.

Karadağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı katında keşif yapılmasını, son 6 aylık kamera kayıtlarının tespiti ile özel kalemde bulunan ziyaretçi kayıtlarının araştırılmasını istedi. Karadağ ancak ondan sonra somut bir savunmada bulunabileceğini ifade etti.

İddianamede Mustafa Karadağ’ın sözleriyle ilgili alınan savunmasında somut hiçbir bilgi ve belge sunamadağı, söylemlerini sosyal medya ve internet ortamında dolaşan itibarsızlaştırma amaçlı gerçek dışı söylentilere dayandırdığı ileri sürüldü.