Evli olduğu Polen Atay’ı öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan iş adamı Adil Can Atay, yargılandığı dava çıkışı müşteki avukatına saldırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Yargılandığı duruşmada avukata omuz atan iş insanı tutuklandı
Fotoğraf: İHA

Evli olduğu Polen Atay’ı bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan iş insanı Adil Can Atay’ın ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Adil Can Atay ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Polen Atay ise katılmadı.

İHA'nın haberine göre, duruşmada savunma yapan sanık Adil Can Atay, evli olduğu kadını öldürmeye teşebbüs etmediğini ve olayın tamamen intihara teşebbüs olduğunu iddia etti. Atay, "Olay tamamen bir intihardır. Eşime tek bir tokat dahi atmadım. Hakkımda iftira atınca da boşanma davası açtım. Benden 20 milyon lira tazminat istediler. Babamın durumu olmasına rağmen vermedim, kuyruğumu kıstırdım adalet istiyorum. Boşanma davamız devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

TARAF AVUKATLARI SALONDAN ÇIKARILDI

Mahkeme devam ettiği sırada, sanık avukatı Dilan Işık Candan son kez savunma yapmak için söz istedi. Mahkeme heyeti başkanı ise daha önce beyanların alındığını söyleyerek söz vermedi ancak Candan talebini yineleyince, güvenlik eşliğinde salondan çıkartılmasına dair karar verildi. Hemen ardından beyanda bulunmak isteyen müşteki avukatı Sibel Engin de aynı talebi söyleyince, mahkeme başkanı onun da aynı şekilde dışarı çıkarılmasına hükmetti.

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müşteki Polen Atay’ın gelecek celse hazır edilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından dışarı çıkartılan iki avukat salonun kapısını yanında dururken, sanık Adil Can Atay dışarı çıkmak için hareket etti. Atay duruşma salonunun kapısından geçtiği sırada müşteki avukatı Sibel Engin, ‘neden saldırıyorsunuz’ diyerek Atay’a yönelik tepki gösterdi. Atay ise ‘ne saldıracağım avukat hanıma’ diyerek oradan uzaklaşmaya başladı. O sırada duruşma salonuna giren avukat Sibel Engin ise mahkeme başkanına sanık Atay’ın kendisine omuz atığını ve mesleğini yapmasının engellendiğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, Atay’ın yakalanarak geri getirilmesine ve hakkında tutuklama kararı verilmesine hükmetti. Sanık Adil Can Atay binada ayrılmadan güvenlik birimlerince yakalanarak mahkemeye getirildi.

AVUKATA SALDIRDIĞI GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Mahkeme başkanı, sanığın duruşma salonu çıkışında avukat Sibel Engin’e kasten omuz attığını ve sarstığını, tanık beyanları ile gösterilen görüntülerle sabit olduğunu söyleyerek sanığın 3 gün süreyle disiplin hapsine kesin olarak çarptırılmasına hükmetti. Karar üzerine sanık Adil Can Atay, mahkemeden polis eşliğinde çıkartılarak tutuklama işlemelerinin yapılması için karakola götürüldü.