Ömer Uğur Gençcan, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanlığına yeniden seçildi. Yargıtay'da dün de, Hüseyin Canan Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığına, Ömer Kerkez ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığına seçilmişti.

Yargıtay'daki seçimler: 2. Hukuk Dairesi Başkanı değişmedi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde daire başkanlığına yeniden seçildi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Gençcan'ın görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin başkanını belirlemek için seçim yapıldı.

Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu alan Gençcan, yeniden Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin başkanı oldu.

Ömer Uğur GençcanÖmer Uğur Gençcan

ÖMER UĞUR GENÇCAN KİMDİR?

Ömer Uğur Gençcan, 1958'de Buldan'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1979'da mezun olan Gençcan, İzmir hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Şebinkarahisar'da ağır ceza mahkemesi üyeliği, Ağrı, Ayaş hakimliği ve Yargıtay tetkik hakimliği görevlerinde bulunan Gençcan, 2005'te Yargıtay üyeliğine, 2015'te de Yargıtay 2. Hukuk Dairesi başkanlığına seçilmişti.

Yargıtay'da dün (14 Şubat) 1. Ceza Dairesi başkanlığı için yapılan seçimlerde, Yargıtay üyesi Hüseyin Canan dairenin yeni başkanı olmuş, Yargıtay üyesi Ömer Kerkez de Yargıtay 3. Hukuk Dairesi başkanlığına seçilmişti.

(AA)