Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş ve çocuklarıyla ilgilenmeyen erkeğin, kadına psikolojik şiddet uygulamış sayılacağına hükmetti. Yüksek mahkeme, psikolojik şiddetin boşanma sebebi olduğuna hükmetti.

Yargıtay'dan emsal karar: Psikolojik şiddet boşanma sebebi sayıldı

Yüksek mahkeme, psikolojik şiddetin boşanma sebebi olduğuna hükmetti.

Edinilen bilgilere göre, Aile Mahkemesi'ne başvuran bir kadın, evli olduğu erkeğin kendisi ve çocuklarıyla alakadar olmadığını öne sürdü. Kadının davası; mahkemece reddedildi. Davacı kadın kararı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi de itirazı reddetti. Davacı kadın, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Daire, psikolojik şiddetin boşanma sebebi olduğuna hükmetti.

'DAVALI ERKEK TAMAMEN KUSURLU'

Kararda şöyle denildi:

"Mahkeme, her ne kadar feragat ile sonuçlanan önceki boşanma davasından sonra gerçekleştiği iddia edilen fiziksel şiddet vakıasının ispat edilemediğine dikkat çekmiştir. Ancak yapılan yargılama ve toplanan delillerden ve tanık beyanlarından davalı erkeğin davacı kadına karşı evlilik birliği boyunca süregelen psikolojik şiddet uyguladığı ve feragatle neticelenen boşanma davasından sonra da devam eden şekilde eş ve çocuklarla ilgilenmediği ve birlik görevlerini yerine getirmediği anlaşılmıştır. Evlilik birliğinin sona ermesine sebep olan olaylarda davalı erkeğin tamamen kusurlu olduğu anlaşılmakla buna dayalı olarak davanın kabulü gerekirken, hatalı değerlendirme ile yazılı şekilde hüküm verilmesi doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının kaldırılmasına, Aile Mahkemesi hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

İHA