DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, ‘askeri ve siyasi casusluk’ suçlamasıyla gözaltına alınan parti kurucularından Metin Gürcan’ın ifadesinin henüz alınmadığını söyledi, soruşturmanın 2020’de başladığı bilgisini paylaştı.

DEVA Partisi Sözcüsü: Metin Gürcan’ın henüz ifadesi alınmadı, soruşturma 2020’de başlamış

‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan’ın yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Gürcan’ın henüz ifadesinin alınmadığını belirterek, “Soruşturma 2020 yılının nisan ayında başlamış. Teknik ve fiziki takip yapıldığı noktasında harici bir bilgimiz var” dedi.

Metin Gürcan, geçen cuma günü İstanbul’da ‘askeri ve siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı öğrenilirken Gürcan da sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmişti. Gürcan’ın gözaltı süresi uzatılmıştı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Gürcan’ın yarın adliyeye sevk edilmesini beklediklerini aktararak, son durum hakkında şunları söyledi.

AÇIK KAYNAK PAYLAŞIMLARI: “Ek gözaltı süresi verdiler. İfadeye müracaat etmediler. Pazartesi itibariyle (gözaltı süresi) doluyor. İddiaların, tamamen açık kaynaklara dayalı olarak yaptığı paylaşımlara dayandığı görülüyor. Bunun dışındaki delilleri bizlerle paylaşmadılar.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP İDDİASI: Siyasi ve askeri casuslukla bağlantılı soruşturma 2020 yılının nisan ayında başlamış. Teknik ve fiziki takip yapıldığı noktasında harici bir bilgimiz var. Konuşuluyor, teknik ve fiziki takip yapıldığı konusu. Bugüne kadar süregelmiş. Suçun niteliği itibariyle ağır bir itham. Nedir, ne değildir; yüzüne karşı açıklanmış bir şey yok.

OLMASI GEREKEN SAVCININ ALMASI: Bu kadar bekletildikten sonra olması gereken, (ifadesini) savcılığın almasıdır. Topluma mal olmuş bir şahıs; kim gözaltı kararını vermişse ifadesini onun alması gerekir.”

(ANKA - TAMER ARDA ERŞİN)