İstanbul'da kızı T.K.'ye uzun yıllar cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Y.K.'nin beraat kararı, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi tarafından bozuldu. T.K., “Sonunda adalet yerini buldu. Bu mutluluğun tarifi benim için çok zor" dedi.

Yargıtay, kızını yıllarca istismar eden erkeğe verilen beraat kararını bozdu

Yargıtay, 18 yaşındaki kızı T.K.'yi yıllarca istismar eden baba Y.K.'ye verilen beraat kararını bozdu.

Y.K.'nin 'cinsel istismar' ve 'tehdit' suçlarından yeniden yargılanmasına karar verdi.

İstanbul'da yaşayan T.K., iddiaya göre 8-9 yaşlarından bu yana babası Y.K.'nin cinsel istismarına maruz kaldı. Küçük yaşlarda bu davranışların 'sevgi'den kaynaklandığını düşünen T.K., okuldaki seminerlerle bu davranışın 'cinsel istismar' olduğunu anladı.

Kendisine yapılanların istismar olduğunu Y.K.’ye belirten T.K., yaşananaları başka birine anlatması halinde annesinin öldürmesiyle tehdit edildi. Durumu öğrenen anne A.K. tepki gösterince istismar faili Y.K. durumu reddetti evli olduğu kadını ve çocukları evde hapsetti. 2019 yılında nisan ayında evden annesiyle kaçmayı başaran kadın şikayetçi oldu anne ise boşanma davası açtı.

BERAAT KARARI ÜST MAHKEMEYE TAŞINDI

İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde de Y.K. hakkında cinsel istismar iddiasıyla dava açıldı. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istenen raporda, Y.K'nin beyanlarının doğru olduğu, olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna oy birliğiyle karar verildiği belirtildi. Davanın 2021 yılında yapılan karar duruşmasında mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle Y.K.'nin beraatına hükmetti. T.K. ise kararı üst mahkemeye taşıdı.

YARGITAY KARARINI BOZDU

Dosyaya bakan Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Y.K. hakkında verdiği beraat kararının bozulmasına hükmetti. Y.K., 'cinsel istismar' ve 'tehdit' suçlarından yeniden hakim karşısına çıkacak.

'HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİLDİR'

Karar sonrası açıklama yapan T.K., “Bundan 1 yıl önce sesimi duyurmuştum. Yıllarca kendi öz babam tarafından tacize uğradım bu süreç benim için çok zorluydu. Adli tıp raporlarım olmasına rağmen beraat almıştı. Ama hiçbir şekilde bu konunun peşini bırakmadım. Sonunda istinafa taşındı ve istinaf beraat kararını onaylamadı. Y.K'nin ceza alması yönünde karar aldı” dedi.

(DHA)