Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2'de mücadele edeceğini açıkladı. Sürecin çok hızlı ilerlediğini ve çok mutlu olduğunu belirten Cem Bölükbaşı, Formula 2'de Charouz Racing System takımında yarışacak. Bölükbaşı, “Espor'dan gelip Formula 2'ye çıkan ilk pilot oldum” dedi.

‘Yarış oyunu’ ile başlamıştı: Cem Bölükbaşı, Formula 2’ye katılan ilk Türk pilot olacak

Milli sporcu Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2'de yarışacağını resmen duyurdu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cem Bölükbaşı, “Çok farklı bir döneme başlıyoruz. Bizim için çok önemli bir gün. Son 2 ayda uykularımızın kaçtığı çok oldu. Formula 2 Abu Dabi testleriyle başladı her şey. İlk defa bindiğim bir otomobil oldu. Çok hızlı bir yıl oldu. Formula 3 Asya ilk katıldığım tek koltuklu yarıştı. 3-4 senede F3'ten F2'ye çıkışlar oluyor genelde. Bizim için çok hızlı bir süreç oldu” dedi.

Cem Bölükbaşı ayrıca "Bu sene, 2022 sezonunda FIA Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım. Resmi olarak söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“14 YARIŞTA OLACAĞIZ”

Açıklamalarına devam eden başarılı sporcu,”Uzun zamandır bana çok soruluyordu. Benzincide bile görenler soruyordu. 1 hafta önce imzalar atıldı. Bizim için çok büyük bir adım. Formula 1 bu sezon 23 yarış olacak. 14 yarışta biz olacağız. Formula 2'nin en uzun takvimi. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor” diye konuştu.

“BELKİ DE SANALDAN GELİP F1 PİLOTU OLAN İLK KİŞİ OLACAĞIM”

Önemli bir seviyeye yükselmesine karşın daha her şeyin başlangıcında olduğunu belirten Bölükbaşı, “Kısa bir süre de olsa çok uzun bir yol aldık. Dijitaldeki bilinirliğim Formula 1'in de dikkatini çekti. Onlar da çok etkilendi ve takip etti bu durumu. Espor'dan gelip Formula 2'ye çıkan ilk pilot oldum. Hikaye olarak onların da ilgisini çekiyor bu. Belki de sanal dünyadan gelip tarihin ilk Formula 1 pilotu olacağım. Bu seviye çok büyük bir adım ama daha başlangıç. Daha çok başındayız. Yarışmayı seviyoruz. Çok stresli olsa da yarış haftaları çok keyifli” İfadelerini kullandı.

yaris-oyunu-ile-baslamisti-bolukbasi-formula-2-ye-katilan-ilk-turk-pilot-olacak-966872-1.

“KULAKLIĞIMI TAKIP OYNUYORDUM”

Formula 2 için hazır olduğunu ifade eden Bölükbaşı, son olarak şunları dile getirdi:

“Ailemin çok sesli şikayetleri olmadı, derslerime yansımadığı sürece neyi seviyorsam yapmamı söylediler. Okula gitmeden uyanıp antrenman yapıyordum. Kulaklığım takılıydı ama simülasyon çok ses çıkardığı için onlar da uyanıyordu. Formula 2 için hazırım. Fiziksel antrenmanlar çok önemli. Formula 2'de yarışıyorum ama Formula 1'e hazırlanıyormuş gibi çalışmalar yapmam lazım. Elimize bir fırsat geldi ve dünyada yalnızca 22 kişiyiz. Hepimiz Formula 1 hayali peşinde koşuyoruz. Formula 3 Asya Şampiyonası'na da katılacağım. Formula 1 lisansı için toplamam gereken lisans puanları var. Formula 2'deki sprint yarışları da sayarsak toplam 43 yarışa çıkacağım. Çok uzun bir sezon bizi bekliyor.”