İnfaz Yasası ile tahliyelerin başlamasıyla birlikte silahlı saldırılar arttı. Yeşilova Belediye Başkanı, yerel bir gazete ve Kars Belediyesi saldırganların hedefi oldu

Yasa çıktı saldırılar arttı

Koronavirüs salgını nedeniyle çıkarılan Yeni İnfaz Yasası ile tutukluların tahliyesi sürüyor. AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı ve TBMM‘de kabul edilen yasayla tahliyelerin başlamasıyla birlikte saldırılar da arttı. İnfaz yasasından güç alanların son olarak hedefi Salda’daki tahribatı duyuran belediye başkanı Mümtaz Şenel, Kars Belediyesi ve muhalif yayın yapan Ses Kocaeli gazetesi oldu.

BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI

Burdur’un Yeşilova ilçesi belediye başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel dün sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğradı.Saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Olay, Koyunlar Çeşme Mahallesi’nde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. CHP’li Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşi Fatma Şenel’i de ayağından vurduktan sonra kaçtı. Şenel çiftinin durumunun iyi olduğu bildirilirken ameliyattan çıkan Mümtaz Şenel fuhuş yapıldığı gerekçesiyle kapatılan bir otel sebebiyle saldırıya uğradığını söyledi.

KOCAELİ’NDE GAZETEYE ATEŞ AÇILDI

Kocaeli yerel yayın yapan Ses Kocaeli gazetesi binasına dün sabah 05.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Ses Kocaeli gazetesi binasına yönelik gerçekleştirilen saldırı, gazetenin Karabaş Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak’taki binası önünde yaşandı. Saldırı iş yerine gelen çalışalar tarafından fark edildi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede binaya 9 el ateş edildiği belirledi.

Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan, muhalif bir gazete olduklarına değinerek her gün tehdit edildiklerine dikkat çekti. Daha önce kendisinin de saldırıya uğradığını aktaran Arslan, şöyle dedi: ‘’Mutlaka haberden dolayıdır. Tekerine çomak soktuğumuz birisi olabilir. Biz bunlardan korkmuyoruz, yolumuzdan döndüremez. Maalesef Türkiye’de basının içine düştüğü durum bu.’’

KARS BELEDİYESİ HEDEF OLDU

Gasp, uyuşturucu ve cinayetten sabıkası bulunan üç kişi, Kars Belediye binasına girerek, hasar verdi. Belediyeye gelerek belediye başkanı Ayhan Bilgen’i soran üç kişi, güvenlik noktasındaki ofis masasını dağıttı. Saldırganların başkanlık binasına gelmeden önce belediye zabıta çarşı karakoluna da giderek Bilgen’in telefon numarasını istedikleri belirtildi.

TAHLİYE EDİLDİ CİNAYET İŞLEDİ

İzmir’de geçtiğimiz gün cezaevinden afla çıkan Mehmet I., tartıştığı arkadaşını öldürdü. Geçen yıl Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde eşi ve kızına işkence ettiği için tutuklandığı cezaevinden infaz düzenlemesiyle tahliye olan Ramazan İnanç ise eşinin amcasını bıçakladıktan sonra ölü bulundu.