Kirazlıyayla köyünde flotasyon tesisi yapmak isteyen maden şirketi yasağı fırsat bilerek çalışmalarını hızlandırdı. Emine Çip “Odun motoru sesiyle uyandık. Bize sokağa çıkmak yasak ama madenciye her şey serbest” dedi

Yasağı fırsat bilen şirket ağaç katliamı yaptı

BUSE İLKİN YERLİ

Bursa Yenişehir Kirazlıyayla köyünde flotasyon tesisi yapmak isteyen Meyra Madencilik yurttaşların sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek çalışmalarını hızlandırdı. Bir haftadır yapılan çalışmalara direnen köylüler iki gündür dışarı çıkamazken şirket, bölgede ağaç kesimine devam ediyor.

VEKİLLER ORTADA YOK

Güne odun motoru sesiyle uyandıklarını belirten Kirazlıyayla köyü halkından Emine Çip “Ağaçlarımızı kesmeye devam ediyorlar. Bize sokağa çıkmak yasak ama madenciye her şey serbest. Bölgeye Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin arabası geldi, madene su getirdi. Onlar her istediğini yapıyor biz sesimizi bile zor çıkarıyoruz. Nöbet tutmaları için uyardığımız vekillerin hiçbiri ortada yok. Karantina yasakları halk için vardır, vekiller gitmekte özgürdürler. Topraklar yağmalanıyor, ağaçlar kesiliyor” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Firma 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi beton mikseri ve demir getirmişti. Bugünde yine ağaç kesimi yaptı ve 3 tır daha malzeme geldi. Köylüler evlerinden çıkamıyor, tarlalarına bile giderken tapu göstermek zorunda kalıyorlar. Bizler hukuki süreci bekliyoruz ama firma çalışmasına hız kesmeden devam ediyor.”