Urfa'da koronavirüs nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nden Mustafa Kılıç için yasağa rağmen düzenlenen cenaze törenine Urfa Valisi, AKP’li milletvekilleri ile belediye başkanları da katıldı.

Yasaklar yandaşın umurunda değil

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle cenaze namazlarına dokuzdan fazla kişinin katılması yasaklanırken iktidarın binlerce kişilik cenaze törenlerine de her geçen bir yenisi ekleniyor. Urfa'da koronavirüs nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Mustafa Kılıç için cenaze namazı kılındı. Urfa Valisi, AKP’li milletvekilleri ile belediye başkanlarının da katıldığı cenaze töreninde kişi sınırlaması ve sosyal mesafe kuralı yine hiçe sayıldı.

Cenaze törenine Urfa Valisi Abdullah Erin, AKP Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP’li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘Tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması gerekiyor. Ancak Kılıç'ın cenazesine çok sayıda kişi katıldı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Ayrıca cami avlusunun tamamen dolmasından dolayı cenaze namazı için Sarayönü Caddesi trafiğe kapatıldı.

İktidar salgına ve tüm tepkilere rağmen binlerce kişilik cenaze törenlerine neredeyse tam kadro katılırken yurttaşlar İçişleri Bakanlığı genelgesi nedeniyle yakınlarını, annelerini, babalarını, kardeşlerini veya çocuklarını 5-10 kişilik cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurluyor.