1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Beşiktaş, Şişli Harbiye ve Osmanbey'den Taksim'e yürümek isteyenler polisin müdahalesiyle engellendi. En az 35 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Haber Merkezi
Yasaklı 1 Mayıs: Taksim'e yürümek isteyen çok sayıda kişi gözaltına alındı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul ve Ankara'da geniş güvenlik önlemleri alınırken, 1 Mayıs'ın kutlanacağı alanlar da düzenlendi. Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Taksim Meydanı, Talimhane, Tarlabaşı, Divan Kavşağı, Gezi Parkı çevresi, Atatürk Kültür Merkezi çevresi, The Marmara Oteli önü ve Sıraselviler ile İstiklal Caddesi’ne kadar tüm alan demir bariyerlerle kapattı.

Beşiktaş'ta toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyenler ise polisin müdahalesiyle karşılaştı. 1 Mayıs bayramı nedeniyle Taksim'e yürümek isteyenler, gözaltına alındı. 

Ayrıca, Şişli Harbiye ve Osmanbey'de toplanan gruplar Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Polis ekipleri grupların dağılmasını istedi. Gruptakilerden bazıları gözaltına alındı. 

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi, buradan Taksim'e çıkmak istedi.

DİSK ÇELENK BIRAKTI

1 Mayıs kapsamında ilk tören Taksim Meydanı'nda gerçekleşti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim'e ilk olarak DİSK üyeleri geldi. DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, yönetim kuruluyla birlikte Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü. Çerkezoğlu burada basın açıklaması yaptı. 

Arzu Çerkezoğlu bütün işçi sınıfının bayramını kutladığını belirterek, "Bugün işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü. Bugün sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında, beş kıtada işçi sınıfı , bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, kendi talepleriyle, kendi mücadele hedefleriyle alanlarda. Yılın 364 günü işçiler, bir gün, 1 Mayıs günü yaşadığımız bu sisteme, bu düzene karşı itirazlarımızı, hedeflerimizi, gelecek dünya düşlerimizi ifade etmek için alanlarda, meydanlarda buluşuyoruz. Bugün buraya DİSK Yönetim Kurulu olarak geldik, çelengimizi bıraktık. 2 gün önce de anmalarımızı da gerçekleştirdik. Şimdi buradan Maltepe Meydanı'na geçeceğiz. İstanbul'da Maltepe Meydanı'nda ve Türkiye'nin dört bir yanındaki meydanlarda alanlarda buluşacağız" diye konuştu.