Yasaklı müzisyenlerin isyanını yansıtan çalışma ödüllendirildi

Işıl ÇALIŞKAN

“Kültür ve Sanat” adlı Online Çağdaş Sanat Sergisi’nin Kişisel Sergi Ödülü iki sanatçının oldu. Aysel Erol Çalışkan “Balkonda Şarkı Söyleyenler” adlı eseriyle, Sinan Ayber ise “Ardıç Bedenden Gelen Sesler” çalışmasıyla kişisel sergi açmaya değer görüldü. Contemporary Art Post (CAP) Gallery’nin düzenlediği Kişisel Sergi Ödülü, 25 Eylül tarihinde toplanan jüri üyelerin oybirliğiyle belirlendi.

Koronavirüs salgının başladığı günlerdeki müzik yasağına atıfta bulunan Aysel Erol Çalışkan, “Balkonda Şarkı Söyleyenler” isimli eserinin hikâyesini şöyle anlatıyor: “Salgın başlarında, henüz her şey daha çok yeniyken, bütün dünyayı kasıp kavuracak, bizi haftalarca, aylarca evlerimizde tutacak, sevdiklerimizden, alışkanlıklarımızdan koparacak o hastalık henüz bizim ülkemizde yokken İtalya'dan gelen haberleri takip ediyorduk. Biz hiçbir şey bilmezken bize dikkatli olmamızı başımıza gelebilecekleri anlatan videolar dolaşıyordu sosyal medyada. Durumun ne kadar kötü ve umutsuz olduğunu izliyorduk. Korkuyorduk. İşte o videoların arasında her şeye rağmen evlerinin balkonlarından şarkılar söyleyen, dans eden İtalyanlar umudun simgesi oldu benim için. Bu resimde o dünyayı anlattım.”

Çalışkan’ın kişisel sergisi 18-24 Ekim tarihleri arasında CAP Gallery’de çevrimiçi izlenebilir. “Kültür ve Sanat” Uluslararası Online Çağdaş Sanat Sergisi ise 10 Ekim’e kadar görülebilir.