Eyüp Belediyesi’nin bölgedeki sokak köpeklerini işkence ederek toplamasına karşı yüzlerce yurttaş belediye önünde toplanarak Başkan Remzi Aydın’ı protesto etti

Yaşam savunucuları sokak köpekleri için eylemdeydi

İstanbul’un Eyüp ilçesinde sokak köpeklerinin oklu iğnelerle vurularak toplandığı ve bazılarının yaşamını yitirdiği iddiaları üzerine birçok STK, hayvan hakları dernekleri ve yüzlerce yurttaş Eyüp Belediyesi önünde toplanarak eylem yaptı.

yasam-savunuculari-sokak-kopekleri-icin-eylemdeydi-374969-1.

Aralarında şarkıcı Yonca Evcimik ve Leman Sam’ın da bulunduğu pek çok ünlü ismin destek verdiği eylemde Eyüp Belediyesi ve Belediye Başkanı Remzi Aydın protesto edildi. Yurttaşlar sık sık Aydın’ı istifaya çağıran sloganlar attı.

Bir haftalık süre içerisinde 300’e yakın köpeğin belediye tarafından toplatıldığını söyleyen yaşam savunucuları, bu hayvanların nereye götürüldüğüne ilişkin belediyeye yönelttikleri soruların karşılıksız kaldığını ifade etti.

yasam-savunuculari-sokak-kopekleri-icin-eylemdeydi-374970-1.

Meclis’e taşındı
Sokak köpeklerinin toplanması sırasında veteriner hekim desteği alınmadığı, köpeklerin oklu iğnelerle vurulduğuna dair haberler üzerine CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti.

yasam-savunuculari-sokak-kopekleri-icin-eylemdeydi-374971-1.

Köpeklere kötü muamele yapılmasını anımsatan Doğan, “Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Eyüp Sultan Belediyesi’nin sokakta yaşayan köpekleri kısırlaştırmadığı ve uzun süreden beri hayvanlara yönelik kötü muamele yaptığı yönünde tarafımıza bilgilendirme yapmıştır” demişti.