Manisa’da Salihli'nin Çapaklı Mahallesi’nde yapılması planlanan biyogaz santralına karşı direnen yurttaşların avukatlığını yapan Seçil Ege, yargılandığı davadan beraat etti. Ege, “Doğamızı ve yaşamımızı korumak için direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Yaşam savunucularının avukatı beraat etti

BİRGÜN EGE

Manisa Salihli ilçesinde bulunan Çapaklı Mahallesi'nde 2020 yılında yapılmak istenen biyogaz santralına karşı direnen yurttaşların avukatlığını yapan avukat Seçil Ege hakkında açılan davanın ikinci duruşması Salihli 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. ‘2911 sayılı kanuna muhalefet’ suçlamasıyla yargılanan Ege’ye Çapaklı Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar ve yaşam savunucuları destek oldu. Duruşmada Ege’nin yaptığı savunma sonrası mahkeme heyeti, davanın kararını açıkladı. Heyet, Ege hakkında beraat kararı verdi.

Duruşma sonrası BirGün’e açıklama yapan avukat Ege, “Ekoloji mücadelesi veren yurttaşa, kolluk kuvvettin hukuksuz müdahalesi artık rutin oldu. Buna karşı direnenlerin yargılanması da rutin oldu. Bizler tüm bunlara karşı doğamızı ve yaşamımızı korumak için direnmeye devam edeceğiz. Direnmek haktır… Direnişimizin haklılığı da mahkeme tarafından onaylandı” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Çapaklı Mahallesi’nde, 2020 yılında Ege Biyogaz Elektrik Üretim tarafından yapılmak istenen ‘Biyogaz Enerji Santralı ve Gübre Üretim Tesisi’ projesine karşı bölgede yaşayan yurttaşlar direnişe geçti. Temmuz ayında şirketin hukuka aykırı olarak yol çalışmasına başlamasına karşı çıkan yurttaşlar, iş makinelerinin sahaya geçişini engelledi. Direniş çadırı kuran yurttaşlara yönelik 23 Temmuz 2020 günü ise jandarma müdahalesi sonucu ise 30’a yakın kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Çapaklı'daki yurttaşların çağrısı üzerine özel aracıyla olayın yaşandığı alana giden o dönem Salihli Çevre Derneği Başkanı olan avukat Seçil Ege, aracını yol kenarına park ederek jandarmanın gözaltı işlemini takip etti. Aradan geçen iki buçuk yılın ardından ise avukat Ege hakkında ‘2911 sayılı kanuna muhalefet’ suçlamasıyla dava açıldı.