Yaşam umutları ellerinden alındı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır

Ahmet Can SARIKAYA

Yurttaş sefalet içinde yaşarken Saray’ın milyarca liralık harcamaları Sayıştay raporunda yer alırken geçen yılki zararın 3,6 milyar TL olduğu görüldü. Raporu BirGün’e değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır şu ifadeleri kullandı:


“Sayıştay raporları Cumhurbaşkanlığı'nın bakanların belediyelerin harcamalarının yasaya uygun olup olmadığını denetler. Her usulsüzlükten o usulsüzlükten beş altı tanesi ihalelerle ilgili. Yani Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bu saray için de geçerli, bakanlıklar için de geçerli. Kamu ihale kanununa uygun bir şekilde ihale yapmıyoruz. Rekabet koşulları oluşturmadan kamu kaynaklarını yandaşlara teslim ediyorlar. En büyük sorunlardan bir tanesi bu. Sayıştay bunu açıkça belirtmiş. On yargıdan ya da on usulsüzlükten beş tanesi, altı tanesi kamu ve ihale kanununa aykırı ihalelere verilmesi.”

Saray harcamalarına değinen Başarır, “Çok ilginç bir saray harcama kalemleri var. Dokuz milyon olan zirai giderler. Kırk altı milyon olmuş. Beş katından fazla artmış. Şimdi bunu sorduğumuz zaman ne diyecekler? Ya gübre fiyatları arttı. Mazot fiyatları arttı. Tohum fiyatları arttı. Fide fiyatları arttı. Peki, çiftçi ne yapsın?” dedi.

ASIL LÜKS HEVESLİSİ ERDOĞAN’DIR

Erdoğan’ın ‘sülfi hevesler’ diyerek yurtdışına çıkmak isteyen yurttaşı eleştirdiği sözleri değerlendiren Başarır, şöyle devam etti: “On üç tane uçağı var. Binlerce aracı olan, yüzen yatı olan iki tane yazlık ve kışlık sarayda yaşayan beyefendi araba hevesi için gençlerin yurt dışına gitmek istediğini söylüyor. Burada lükse hevesli olan bu ülkenin gençleri mi yoksa bu beyefendiye m? Eğer bu beyefendi on üç tane uçağından yüzen saraydan, yazlık saraylarından feragat etseydi belki bu ülkenin gençleri araç sahibi olacaktı, iş sahibi olacaktı. Hiç kimse araç almak için büyük ülkeyi terk etmiyor. O insanların yaşam umutları elinden alındı.”

HAZİNEYİ KENDİ PARASI GİBİ GÖRÜYOR

İktidarın hazineyi kendi malı gibi gördüğünü ifade eden Başarır, “O yüzden istediği gibi kullanacaktır. Ve bunu örtülü ödenekten yapmaya çalışacaktır. Onun milyarları olabilir ki bu halkın parası. Ama bizim de seksen beş milyon vatandaşımız var. O kampanyaya, geleceği için, karınca kararınca destek olacaktır. Biz sırtımızı halka. O ise hazineye yansıyacak. Bakalım kim kazanacak? Hepimiz göreceğiz.”