Yaşamak istiyoruz İnisiyatifi: Kadın düşmanlarına oy  yok!

ZEYNEP KURAY

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri, giderek artan kadın cinayetlerine karşı Kadıköy Khalkhedon Meydanı’nda eylem düzenledi. Kadın düşmanı politikaları nedeniyle 16 yıllık iktidarı boyunca 14 bin 293 kadın katledilmesine neden olan AKP’nin tekrar kadınlardan oy istediğine dikkat çeken İnisiyatif üyeleri, "Kadın düşmanlarına ve kadın katillerine oy vermeyeceğiz” diye haykırdılar.

Her ayın 11’de olduğu gibi kadın cinayetlerine karşı Khalkhedon Meydanı’nda bir araya gelen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, AKP’nin kadın düşmanı politikalarını protesto etti. “Yaşamak istiyoruz” yazılı pankart ile “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Mayıs ayında “37” kadın katledildi”, “Kadın dayanışması yaşatır” dövizleri taşındığı eylemde, kadınlar hep bir ağızdan, "Jin jiyan azadî", "Kadın cinayetleri politiktir", "Katledilen kadınlar isyanımızdır" sloganlarını attı. Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adına açıklamayı Ezgi Bahçeci okudu.

yasamak-istiyoruz-inisiyatifi-kadin-dusmanlarina-oy-yok-474089-1.

AKP’NİN 16 YILLIK İKTİDARINDA 14 BİN 293 KADIN KATLEDİLDİ

AKP iktidara geldiğinden bu yana kadın düşmanı politikalarıyla yaşamlarına müdahale ettiğini vurgulayan Bahçeci, bu politikalar sonucunda 16 yılda tam 14 bin 293 kadının katledildiğini dikkat çekti. Bu 16 yıl boyunca kadınların sayısız kez fiziksel, cinsel ve sözlü şiddete uğradığını vurgulayan Bahçeci, bu süreçte yaşananları şöyle sıraladı:

"Defalarca hükümet yetkilileri tarafından kadın kimliğimizle ilgili ayrıştırıcı söylemlere maruz kaldık. Kürtaj hakkımız elimizden alınarak hayatlarımız tehlikeye atıldı. 'İkinci eş olarak biz Karadenizliler, Kürt kadınlarını alalım ve bu sorunu çözerim' gibi hem faşist hem kadın düşmanı sözler söylendi. 'Başı açık kadın, makyajlı kadın, kiralık-satılık sırtından sopayı eksik etmeyeceksin' denilerek hem kadına dönük şiddet meşrulaştırıldı. Katleden erkekleri korudukları yetmezmiş gibi birde kadınları kendilerini savundukları için cezalandırdı.”

yasamak-istiyoruz-inisiyatifi-kadin-dusmanlarina-oy-yok-474090-1.

"ADALETİ GETİRENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ!"

Bütün bu yıkım tablosuna rağmen AKP’nin kadınlardan tekrar oy istediğini belirten Bahçeci, "Biz kadın düşmanlarına, kadın katillerine oy vermeyeceğiz. Sadece katledilen kadınlar için değil, işlerini geri isteyen Flormar işçilerin de sesi olacağız. Ankara’da sokak ortasında polis tarafından yumruklanan kadınların yanında da olacağız. Adaleti getirene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından eylem, "Jin jiyan azadî" sloganlarıyla sona erdi.

yasamak-istiyoruz-inisiyatifi-kadin-dusmanlarina-oy-yok-474088-1.