Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!

Dilan TUTEL

İstanbul’da Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren 47’nci hekim olan Dr. Mehmet Kadir Göktürk, görev yaptığı Medicana Çamlıca Hastanesi önünde meslektaşları tarafından anıldı.

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla yapılan saygı duruşunda Göktürk’ün fotoğraflarını taşıyan hekimler, “Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz” pankartı açtı.

KULAK VERİLMEDİ

İTO Denetleme Kurulu üyesi Dr. Nazmi Algan, “Maalesef son bir yıldır çok sayıda sağlık çalışanını kaybettik. Ülke genelinde 391 sağlık çalışanı vefat etti. İstanbul’da ise 47 hekim ve 26 sağlık çalışanını yitirdik. Gerekli önlemlerin alınmayışı, uyarılarımıza kulak verilmeyişi sonucu bütün ülkede ve özellikle İstanbul’da üçüncü pik dönemini yaşıyoruz” dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Cüneyt Aydemir de 24 Mart’ta yaşamını yitiren Mehmet Kadir Göktürk’le uzun zamandır birlikte çalıştıklarını belirterek, “Sevgili arkadaşımız Göktürk’e ve kaybettiğimiz diğer meslektaşlarımıza, vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz” diye konuştu.

İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu ise Göktürk’ün aşı olma fırsatı bulamadığına dikkat çekti. Küçükosmanoğlu, “Aşılamanın yoğun ve hızlı yapılması gerekiyor. Covid-19’un bir meslek hastalığı olarak kabul edilmesi ve yasal düzenlemeye kavuşturulması gerektiğini de bir kez daha dile getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.