Yeşil Yol projesine karşı çıktığı için ‘iş çalışma ve hürriyetine engel’ suçlamasıyla yargılanan 13 yaşam savunucusu beraat etti. Davanın avukatı Demirci, “Her yer Dereli, Hopa olmasın, seller meydana gelmesin diye meraları, dereleri savundular” dedi.

Yaşamı savunanlara beraat

Buse İlkin YERLİ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, 9 ili kapsayan 'Yeşil Yol Projesi' kapsamında, Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yoluna karşı çıkan ve haklarında ‘iş ve çalışma hürriyetini engel’ suçlamasıyla dava açılan 13 kişi beraat etti.

Samsun'dan başlayan ve Artvin'e kadar Karadeniz'deki yaylaları asfalt ve beton yollarla birleştirme projesi Yeşil Yol'a karşı Çamlıhemşin'in Yukarı Kavron ve Samistal yaylalarında iş makinelerini durduran 13 kişi hakkında ‘iş ve çalışma hürriyetini engellemek’ suçlamasıyla 2016 yılında dava açılmıştı.

Pazar Adliyesi'nde bugün görülen davada 13 kişiye beraat kararı verildi. Davayı, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da izledi.

YENİ SELLER OLMASIN DİYE MÜCADELE ETTİLER

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan davanın avukatlarından İbrahim Demirci, “4 sene süren bir yargılama artık ceza yargılaması olmuyor, cezanın kendisi oluyor. İnfaz rejimine dönüşmüş oluyor. En fazla 1 senede yargılayıp karar vereceğin bir süreç, 4 senedir sürüyor. Bu insanların yaptıkları kendi yaşam alanlarını savunmak. Her tarafta Dereli, Hopa olmasın diye. Sel basmasın, insanlar ölmesin diye meraları, dereleri savunmuşlar. Yol çalışmalarında bütün hafriyatı dere yataklarına atıyor. Yağmurlar vs. sonrası gördüğümüz ölümlü vakalar, seller meydana geliyor” diye konuştu.